Dédanyám kutyájának magamhoz vétele?
Dédanyámnak van egy nagyon szép, idős keverék kutyusa. Igazi régimódi falusi tartás: életében nem látott orvost, láncon van egész nap, annyi az interakció vele, míg ételt kap. Abból se sokat, minden csontja kitapintható. Sok ideje győzködöm már, hogy ez így nem jó, de meg se hallja, hiszen régen is így csinálták.
Szeretném magunkhoz venni, de nem nagyon tudom, ezt hogyan kéne a szüleim elé tárni. Van egy macskánk és két kölyökkutyánk, akiket szinte csak én gondozok. Szerintem bírnék még egy jószággal és jó nagy a kert, elfér bőven.
Arra gondoltam, hogy mindenek előtt közlöm, hogy teljes egészében én fizetnék minden költséget, gondoznám, nekik semmi dolguk nem lenne vele. Van annyi tartalékom, hogy fizessem az állatorvost.
Ma este szeretnék előállni a farbával anyámnak, mert szerintem őt lenne könnyebb meggyőzni. Kérhetek tippeket, hogy mivel érveljek, győzködjem?
Egy faluban lakunk, de nagyon macerás lenne naponta lejárkáni hozzá. Most főleg próbálom minimalizálni a találkozásokat a korona miatt.
Alapból úgy érzem, hogy csak teher neki az a kutya. Sajnálja tőle a kaját, van, hogy csak almahaját ad neki. Egyedül azért nem halt még éhen, mert visszük fel hozzá a maradékot, ami egy négyfős család után ugyan nem nagy mennyiség, de több, mint a semmi. Rengetegszer kérdezi, hogy mi lesz azzal a kutyával, miután meghalt (98 éves, a kutya olyan 9-10). Ez volt a reakciója akkor is, mikor említette neki testvérem, hogy lesz két kölyökkutyánk.
Az csak egy oltás beszrják és kész.
Havonta kell vizsgáltatni a kutyákat!
7, miert kene havonta vizsgalni a kutyakat? Evente esetleg az oltasokkal egyutt, de egeszseges kutyat nem kell havonta orvoshoz hurcolni.
Kerdezo,
Ervelj azzal, amit leirtal, annyi boven eleg kell, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!