Aki orvosi hipoallergén tápot ad/adott a kutyájának,idővel próbálkoztatok más táppal is?
Sajnos sok procedúrán vagyunk túl.
Royal canin hipollergénjét kapta nyáron,de lefogyott és vagy 10x kakált. Így váltottam. Minden oké is volt,nem volt hasmas 3 hónapig,de aztán meg kezdett egyre rosszabb lenni a kaksi. Gondoltam, váltok más tápra,viszont a másik táptól rosszabb lett a helyzet. Mivel az éjszaka sokszor le kell vinnem,mert kellett neki,így
Ismét hasmenése lett a kutyámnak. Vittem dokihoz elmeséltem mindent.
Most rc gastro intestinal tápját kapja egy hétig kb addig elég a 2 kg neki. Aztán át kell váltanom trovetre vagy calibra orvosi tápra.
Úgy tűnik valamire érzékeny a gyomra.
Viszont azt is mondták,hogy ha beválik akkor ezt kapja örök életében.
1 éves a kutyám,hát nem tudom azért 10-15 évig nem szívesen tömném orvosi táppal. Összetétel miatt aggódom,hogy megfelelő lenne számára,hiába nem megy a hasa :/ Calibra hipoallergénje tűnik jobbnak összetevő ügyileg,de hát ez a 51% burgonyakeményítő első helyen.. hát nem tudom :/ Mindig is a minőségi kaják híve voltam..
Arra gondoltam,hogy 2-3 hónapig kapná és után megpróbálnék másféle tápot adni.
Barfot is próbáltam vele, a vége annak is az volt hogy hasmenése lett,mert azt sem tudta úgy megemészteni.
Volt aki átmenetileg adott gyógytápot, próbálkozott majd mással és bevállt? Vagy vissza kellett térni a gyógytáphoz?
A kutya tenyésztőtől van,nem szapis, folyamatosan számolok be a tenyésztőjének is, ő sem érti,mert a felmenők közt nincs ennyire érzékeny gyomrú. Nagybátyának érzékenyebb a gyomra,de nem ilyen szinten. Neki meg 3 éves kora után jelentkezett.
De az én kutyám már kicsi korától érzékenyebb gyomrú.
Szvsz a RC sem jó minőség (még a gyógytápok úgy ahogy), csak jó a marketing. Pedigree drágább verzióban.
Szerintem kezdd el adni a gyógytápot, de ne csak a kaksit figyeld, hanem a lehelletét, kedvét, bundája minőségét, stb. Ha minden más is pozitív irányba változik, akkor maradnék a gyógytápnál, összetétel ide vagy oda.
Egyébként zoopluson van vegán táp is, ami eltekintve a vegán szélsőségektől egy ennyire érzékeny gyomrú kutyának jó lehet esetleg, én - keverve, nem tisztán természetesen - azt is megpróbálnám.
Volt olyan kutyánk, aki mindenféle fehérjére érzékeny volt, nála biztos ezzel próbálkoztam volna, ha létezett volna akkoriban (nekünk maradtak anno az alacsonyabb fehérjetartalmú gagyi tápok végül).
Illetve a másik amit kipróbálnék még ez előtt, olyan tápok, amiben nincs szárnyas semmilyen formában, tojás se. Az RC hipoallergén is szárnyasra épít (meg egy csomó), holott sok esetben váltja ki a szárnyas az allergiát. Szóval nem is feltétlen hipoallergén, de szárnyasmentes tápot keresnék.
Tudom,hogy nem jó minőség,nyáron azért is váltottam le :D
Calibra meg lazacra épít, a trovetnél meg van nyulas,bárányos verzió is. De ideiglenesen mindenképpen valamelyiket adnám,csak élete végéig nem szívesen.
Persze nézem a kondiját,szőrét mindenét. Rctől pl különösen büdös volt a kutya,ez sem tetszett.
csirkére érzékeny,szóval azok igazából kiestek eleve.
Pulykával,kacsával pl nincs baja.
De eddig is csirkementes tápokat meg minden mentes tápokat próbáltam,de a vége mindig hasmas lett :/ Mindegy, most hátha ha 2-3 hónapig kap jobb hipoallergén orvosit rendeződik. Utána áttudunk váltani másra. Ha nem tudunk akkor meg tényleg marad ez az egy opció.
Trovet orvosi tapot eroltettek a beteg kutyamra,aki egesz eleteben nyers husokat evett. Hozza se szagolt. 8000 huf-ot kifizettem,szamlat se ksptam. Ott rohad vhol a polcon az egesz tap. A kutyam azota meg is halt az orvosi ellatastol.
Az uj kutya anyatej utan nyershuson elt a tenyesztonel es el most nalam. Kirohogne egy tap lattan. 😂
Ennyit a draga gyogytapokrol,amit orvosi rendeloben kenyszeritettek rank.
Mint irtam nyerseztem, de az sem oldotta meg a problemankat, sajnos. Hiszen az volt utolso remenyem. De mikor mar sugarban jott belole a fos akkor mondtam ebbol is eleg volt. Mindent betartottam.
Egyenlore most gyogytapoznom kell, hogy rendezodjon.
De nyilvan nem elete vegeig ezzel szeretnem enni.
Azt kene kideriteni, mit nem bir a gyomra, mi a problema. Ha eddig a csirket tudod, az jo elindulas, de elvileg csirkementes taptol meg kellene szunnie.
Nagyon durva allergias hasmenos kutyanal Numero Unot hallottam, hogy bevalt, vagy a Lukullusnak van Veggie nevu husmentes tapja, ilyen esetekre van kitalalva, ha nem birja a hust a kutya. Vagy a rovarfeherjesek kozott is szetnezhetnel, tudom, hogy egyik se hangzik tul jol, de sajnos vannak ilyen kutyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!