Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya nem tud pórázon sétálni?

Kutya nem tud pórázon sétálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az lenne a problémám, hogy van egy kutyám, aki semmilyen módon nem hajlandó pórázon sétálni. Minden más alapvető parancsszót ismer, és készségesen végre is hajt mindent első szóra. Viszont a séta az sajnos nem megy neki.

A kutya lassan már fél éves lesz. Kb. 4-5 hónapos korában került rá először póráz. Az első alkalommal sem sikerült sétára bírni. Leült, vagy lefeküdt. Sehogyan nem volt hajlandó elindulni. Csalogatásra, "gyere" vezényszóra, jutalomfalat hatására, játékra sem. Amikor sikerült rábírni, akkor is általában ugrándozott menet közben, és közben oldalirányba vagy előre próbált menni.

Tudnátok esetleg valami tanácsot adni?

A nyakörvet egyébként szépen eltűri, de az még fontos, hogy még a közvetlenül a nyakörvnél történő vezetéskor is leül, vagy lefekszik. Volt egy időszak, amikor nagyon rövid pórázon sikerült megtennünk pár szabályos lépést, de aztán a végén mindig leült.

2021. márc. 6. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A jutfalat a finom sulthusi felkockazva. Semmikepp se kutyakeksz vagy vmi bolti ize... mert azt az en kutyam is kirohogi.
2021. márc. 7. 01:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Biztos nem diszplazias es fajdalom miatt nem setal?

Nincs tuletetve? A tulsuly miatt is izuleti fadalom alakul ki. (A horpasz elesen latsszon. A bordak enyhen latsszanak.)

2021. márc. 7. 02:06
 13/20 A kérdező kommentje:

A kutyus testi egészsége rendben van.

Ma is teszek egy próbát, adok még egy esélyt a jutalomfalatnak.

Aztán majd leírom hogy hogyan sikerült :)

És köszönöm a válaszokat

2021. márc. 7. 07:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem két kutyànàl két módszer jött be. Jelzem olyan utcán, ahol nincs nagy forgalom! És természetesen éhes kutya és sajt/virsli/hús, bármi amit szeret.

A bull típusúnàl az vált be, amit sok anyuka (köztük az enyém is) alkalmazott: oké, ha nem jössz, akkor itt foglak hagyni.

Leül, nem jött. Póráz le, elindultam lassan. Persze figyeltem, hogy ne legyen gond. Elég sokáig jutottam mikor megindult felém. Sok dicséret, jutalomfalat. Igaz kellett pár ilyen alkalom, de utána gyönyörűen sétáltunk.

A kistestű ebgyereknél az volt hatásos, hogy meg kértem egy ismerősöm, akinek cuki és kedves kutyája van, hogy jöjjön nekünk pár alkalommal. :)

2021. márc. 7. 08:04
 15/20 A kérdező kommentje:

Azóta többször próbáltam a sétáltatást, de sajnos sehogy sem akar sikerülni.

Amíg lefoglaltam amikor pórázon volt (kaja keresése stb) akkor szépen eltűrte, sétálgattunk, de amikor már nem volt ott a kaja és normális körülmények között próbáltam vele sétálni, akkor megint csak leült. Tehát nem tudom hogy hogyan vehetném rá.

Úgy szépen jön mellettem, ha a póráz nincs rajta, csak a végét "fogja", a szájába veszi. xddd De azért így mégse fogom sétáltatni... Arra is gondoltam már, bár lehet hogy hülyeség, hogy a póráztól lekorlátozva érzi magát, vagy nem tudom. Most már nyakörvnél fogva sem tudom vezetni. Viszont póráz, minden nélkül szóra sétál mellettem, és ugye akkor is, ha a póráz vége a szájában van...

Fura...

2021. márc. 20. 18:06
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hámot még kipróbálhatod. Akár a boltban is, nem muszáj megvenni a kipróbáláshoz. De csinálhatsz is valami kezdetleges hámfélét könnyen valamiből kipróbálás céljára.
2021. márc. 21. 01:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Most lehet hülyeség, de ha egyet rajta hagsz egyet pedig engeded neki, hogy szájába vegyen? :)
2021. márc. 21. 08:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, ma végre sikerült sétálásra bírnunk a kisasszonyt.
2021. márc. 27. 21:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Esetleg elmeséled, hogy hogy sikerült? :)
2021. márc. 27. 22:33
 20/20 A kérdező kommentje:

Először megkértem valakit, hogy menjen előttünk, és hívja a kutyát. Nagy meglepődésemre bevált. Volt amikor ez se működött.

Utána a kutya teljesen laza pórázon volt, és kajadarabokat dobáltam le elé, úgy hogy közben sétálnia is keljen, hogy jobban szokja a pórázt. Aztán utána már elég volt csak megmutatnom neki a kaját és hívásra simán jött. Persze közben folyamatosan dicsértem, hogy értse hogy mit kell csinálnia.

Tegnap viszont megint nem volt hajlandó sétálni. Csak lefeküdt.

2021. márc. 29. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!