Hogy lehet kiképezni őrző-védőségre a kutyát? többi lent
van egy bichon havanese kutyám (tudom, kicsit furának hangzik, hogy mit akarok egy 7 kilós kutyától XD), és azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e tanítani őrző-védőségre, hogy morogjon, jelezzen vagy akár harapjon is idegen hang, vagy ilyesmi miatt.
(ha valamire még kíváncsiak vagytok a kutyával kapcsolatba, szóljatok és mondom)
Láttam a neten fürkésző csivavát is... :D
Amúgy inkább felejtsd el, amiről te beszélsz az nem őrző-védő...
Kutyaiskolában van őrző védő tanfolyam, arra érdemes elmenni.
Ilyen kutyusból nyilván nem lesz telephelyi őrkutya :D de simán meg lehet tanítani mindenre
Ha csupán azt akarod, hogy idegen hangra jelezzen a kutya, akkor azt valószínűleg magától is csinálni fogja. Bár erről pont, hogy le szokás tiltani őket...
Az őrző-védő sportokra pedig sok németjuhász sem alkalmas. Engedelmesre is nagyban épít a sport. Megnézheted milyen, de szinte biztos, hogy a kutyád nem alkalmas rá - nem a mérete miatt! -
igen, arra gondoltam, ha idegen hangot hall, akkor jelezzen, szóljon nekünk stb...
köszönöm a válaszokat jöhetnek még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!