Melyik fajta a legalkalmasabb számomra?
Másfél éves korig:
-napi 3*5-10 perc tanulás, trükkök.
-napi 3*5-10 perc labdázás, másik kutyával futkosás.
-napi 6*10-20 perc fegyelmezett séta.
Minden sétához jut vagy egy kis kiképzés, vagy egy kis szaladgálás.
Napi másfél óra aktív foglalkozással kezdünk, majd fokozatosan megduplázzuk.
Plusz heti 1* 1-3 órás laza séta, ahol szabadon vagy eleinte hosszú flexin lehet, sokat szimatolhat stb. Ezt az időt, távot is fokozatosan növelve.
Ha felnő:
2 nap bringával futunk, 1 nap gyalog kísérem futni, mindig 10 km-t.
Plusz másfél-2 órás séta labdával, kis trükkgyakorlással.
Tömbházban lakom, így kizárólag benti kutya lesz.
Takarítással és a ráfordított pénzzel nincs baj.
Az alábbi 3 fajta közül választanék, ha egyik sem megfelelő, akkor kérlek, ajánljatok alternatívát és indokot, illetve indokot akkor is, ha a kiválasztottak közül szavazol valamelyikre.
Előre is köszönöm!
Van olyan ismerősöm, aki cocker spániellel fut, és biztos van néhány egyed, aki alkalmas erre, viszont ha hosszútávú céljaid vannak ezzel kapcsolatban, akkor általánosságban tényleg nem a spániel a legjobb erre, úgyhogy őt kihúznám.
Lakásba én inkább vizslát vállalnék be, nem mudit. A leírásod, illetve a foglalkozásmennyiség alapján mindkettő jó lehet, de azt is kalkuláld bele, hogy a mudi sokkal hajlamosabb az ugatásra, mint a vizsla. Lakásban ez nem biztos, hogy ideális.
Köszönöm mindenkinek.
Eddig egyre inkább a vizsla felé hajlok, azt hiszem, őt boldogabbá tudnám tenni, mint a mudit, neki kell udvar, ahol járőrözhet stb. Azt hiszem.
Más fajtát senki nem ajánl?
Tényleg alkalmas volna a magyar vizsla lakásba, napi 3 óra foglalkozással?
Mert ismerősi körben megkaptam már, hogy így maximum pincsi vagy mopsz. Mert az általam kiválasztott fajták napi 4-6 óra nagyon aktív foglalkozást igényelnek és amellett is kell mindnek az udvar.
Szóval?
11-es vagyok, van egy réteg, aki szerint, ha panelban laksz, akkor is mopszot vegyél, ha egyébként félmaratonokat akarsz futni a kutyával, vagy az Országos Kék Túrára szeretnéd magaddal vinni. :D Nem kell velük foglalkozni.
3 óra intenzív foglalkozás - ami mentálisan kimerítő - nagy valószínűséggel elég lesz a vizslának, emiatt szerintem nem kell aggódnod.
Ha más fajta is érdekel, én még az angol pointert, a szettereket, illetve golden retrievert nézném meg a helyedben, ők is illeszkednek az általad elképzelt kutyához.
Mudi panelban is jól tartható megfelelő foglalkozás mellett.
Azt döntsd el, hogy családi kutya habitusú, vagy egygazdás, idegenekkel tartózkodó fajtát szeretnél inkább.
A mudi nem haverkodik mindenkivel, sokszor simogatni sem hagyja magát ismeretleneknek (ez nem egyenlő az agresszióval)
A vizsla tipikus mindenki kutyája, minden emberrel kedves és barátságos. Hozzám is többször jött oda ismeretlen vizsla simogatásért.
Illetve a mérete. A vizsla nagyobb, fajtatiszta mudi nem lesz 20kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!