Vidéken, sok helyen miért "fogyó eszköz" a kutya?Arrafelé miért ismeretlen a felelõs állattartás?
Nagyon sokan még mindig láncon tartják a kutyákat, főleg tanyákon, de azért ne húzzuk már ezt rá mindenkire!
Szerintem nem kellene vidék-város párhuzamot vonni, felelőtlen gazdik mindenhol vannak.
Mert nagyon sok helyen vidéken a kutya csak azért kell hogy legyen ki őrizze a portát, nem néznek utánna a helyes tartásának vagy hogy mit hogy kéne. Ezt tanulják a szüleiktől, és általában nem nyitottak az új dolgokra, tanácsokra (tisztelet a kivételnek)
Sok emberben nincs meg az az értékrend hogy a kutya is élőlény, sokaknak mindig csak tárgy marad sajnos
mit értesz az alatt, hogy fogyóeszköz?
annyira fogy, mint Bp-en
Vidéken lakok, és sajnos nállunk is ez van. Nem sétáltatják a kutyákat, és nem valami kedves a nevelésük(tisztelet a kivételnek) pár szomszédomnak a kutyája, az őriz is, és családtag is. Ki szokták engedni a mezőre amikor legelnek a pulykàk/libák, viszont a többit nem sétáltatják, ezért vagy szöknek, vagy rongálnak.
Olyanoat hallottam....a szomszédomnak 2 éve volt egy korcs juhásza, szép, nagy volt, és a kismalacok mellett volt. Kiengedte őket (nagyon szerette a kismalacokat) és a házunk előtti földet kitúrták, de rendesen. Nekünk nem volt semmi bajunk vele, úgy is füvet akartunk oda ültetni. A szomszéd megpróbálta, elvitte a határba, sokszor, hazajött, akíg meg nem elégelte és agyonütötte😔
Szeretnék ezen változtatni, itt nállunk elsősorban, szörnyű dolgokat hallok, és látok😔
Nállunk nem egy nagytestű kutya járt, és mind sétáltattuk, szocializáltuk, stb. A szomszédok pedig hülyének néztek
Felesleges általánosítani, nekem nem 1 vidéki ismerősöm van, akinek a kutyája még láncot sem látott soha az életben.
Ez nem helyhez kötött, hanem általában az alacsonyabb IQ-val rendelkező egyedek viselkednek így, akár Budapesten is.
Szerintem falun (falusi vagyok enis) nagyobb gond az hogy pl sz.r kerites van a legtöbb helyen igy a kutyak ki be jarkalnak.
Nalunk van olyan aki elhozta menhelyrol, 1x elhozta korbemutatni a nagymamanak (egy utcaval feljebb lakik) azota 5 meteres lancon van a kutya. Most nem reg megszokott, es mivel allandoam lancon van senki nem tudta hogy viselkedne barkivel is.
Ez az egy ember van aki ilyen sz.rul tartja a kutyajat. Mellette meg a masik kedvencem a kutya panzios csavo aki dogokkal dolgozik (1,5 meteres osszetakolt csirkehalos keritessel..), az egy dolog hogy ha a dog akarna ugy szettepne mint a huzat mivel siman atmegy a keritesen, de a sajat kutyaja ami asszem egy bullterrier ki is jon az emberekre es megtamadja a kutyakat.
Amugy szerintem jol tartjak mar falun is a kutyakat. Marmint a fiatalabb generációk. En egy nagyon kis faluba (200 fo) lakok es mondom ez az egy ember van aki tenyleg nagyon rosszul tartja a kutyajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!