Melyik kutyafajta való inkább első kutyának? Beagle, standard tacskó, basset hound, puli vagy pumi?
Szerintem a Basset Hound.
Esetleg a tacsi.
A pulival a legkönnyebb, de a többi is mehet kezdőnek.
A pumi azért szeret "beszélgetni", a maradéknak pedig nagyon nehezen tanítható csak a póráz nélküli séta(már ha ez egyáltalán cél), de emberekkel, más kutyákkal általában barátságosak, szóval nagy baj nincs velük.
Beagle, basset, tacsko vadaszkutyak = makacsak, nehezen nevelhetoek, elso gazdinak meggyulhet veluk a baja. DE kutyasuli segitsegevel mukodhet.
Pumi, puli terelokutyak = okos, egyuttmukodo, konnyen kepezheto, alkalmazkodo, ellenben eleg nagy szajuak, de a felesleges ugatasrol leszoktathatoak.
Nekem feher puli volt az elso kutyam, 8 eves koromban kaptam. 12 voltam, akkor kaptam a 2.pulimat, o fekete. Tavaly amikor 18 lettem, lett meg a 3.pulim, o meg vadas/ordas. Mindegyik lany, imadom oket. Tisza-Bogar-Vackor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!