Tart valaki farkaskutyát? Miben más mint egy kutya?
Kozvetlenul farkast vagy farkas es kutya hibridet nem tarthatsz.
Ami “farkaskutya” neven elhiresult fajta, tehat peldaul a csehszlovak farkaskutya, az egy leheletnyit kozelebbi rokonsagban all a farkassal, mint mondjuk egy vizsla, de ennyi :)
Ugyanugy kutya, mint barmelyik masik fajta.
Es termeszetesen mindent amit felsoroltal meg tud csinalni, ha tanitod es neveled.
Vidéken a mai napig a német juhászt hívják sokan farkaskutyának.
Kérdező, kicsit pontosítsd le, hogy mire is gondolsz.
Ugyan már basszus! Ne legyetek már ilyen értetlenek... Miért kell kötözködni??
Kérdező: írj konkrét fajtát, mert itt még az élő fába is belekötnek!!
Csehszlovák farkaskutya
Saarlosi farkaskutya
Ezekre gondolsz?
4es vagyok.
Sajnálom kérdező, hogy nem kapsz normális választ.
Én válaszolnék, de csak egy mudim van :)
Nekem is nagyon tetszenek a farkaskutyák. Nyíregyházán is van egy (itt lakok), néha látom. Pórázon szépen sétál a gazdival.
Elso vagyok, szerintem elegge normalisan leirtam, hogy mi a helyzet.
Az a farkaskutya, amire a kerdezo gondol (hiszen kerdezte is, hogy miben mas, mint egy kutya!) nem tarthato csak ugy otthon. Mar ha meg letezik tenylegesen farkas es kutya keverek.
Azonban a csehszlovak farkaskutya egy fajta, tenyesztik, te is megveheted, tarthatod. Miert? Azert, mert mar nem sok koze van a farkashoz, haziasitva van, 1983 ota mar nem is vonnak be farkasokat a tenyesztesbe, a mar meglevo egyedeket hasznaltak es hasznaljak azota is.
Az én suliba is járt egy csehszlovák. Gyönyörű - de ennyi. Nagyon makacs, nem tartanám élvezetesnek a vele való munkát.
Gondolkoztam a vásárlásán, de úgy olvastam még csak IPO-ra se alkalmas, teljesen a küllemre megy a tenyésztés... Akkor meg minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!