Olyan hámot szeretnék, amin egyidejűleg nyakörv is is van (dupla biztonság). Tudnátok képet, vagy linket küldeni?
Ez olyasmi, de kibújni ebből is tud bizonyos esetekben, ha nagyon megijed a kutya.
Én ilyesmit ajánlok
ez a hasa alatt is átfogja, nehezebben bújuk ki és több helyen tart. Láttam olyat is amit keresel, de lehet kiment a "divatból" mert sem magyar, sem német oldalon nem találok egyet sem.
A legnagyobb biztonságot az adja ha elég időt fordítasz a kutya nevelésére és megtanítod viselkedni:) Ezt nem trollkodásból írom, hanem azért mert szerintem sok olyan kutya-gazda páros lehet (pl. nagy kutya, fizikailag gyengébb gazda) ahol ha a kutya menni akar, akkor megy, tök mindegy hogy hány ponton fogja a hám. Meg még ha vissza is tudod tartani, akkor sem egy élmény állandóan a kutya megfékezésével elfoglalva lenni séta közben.
Kapcsolódó, hogy pont pár hete láttam egy 8 éves kislányt egyedül sétáltatni egy kb. másfél méter magas, kamasz, teljesen neveletlen kan ír szettert, hát a kislány kb. repült a kutya után, ezen nem segített volna az se, ha a kutya után egy egész ejtőernyő van kötve 8 ponton fogó hámmal, úgyhogy egy picit megálltam és elkezdtem vele beszélgetni, hogy mi a helyzet:) Végül odaadtam neki az én kutyámat, átvettem az övét, és megmutattam neki hogy milyen egy korrekció, és melyik pillanatban kell alkalmazni, a kutya és a kislány is azonnal vették a lapot, visszaadtam neki a kutyát és nagyon ügyesen csinálták! A kislányon látszott a megkönnyebbülés, hogy mégis lehetséges normálisan sétálni, a kutya meg azonnal követő módba állt és az is örült hogy végre mondják neki hogy mit kell csinálni. Valamelyik nap láttam őket megint sétálni, én autóban ültem, de tök jó volt látni hogy a kutya gyönyörűen sétál a gazdája mellett a kislány meg tök magabiztosan egyenes háttal vezeti:)
Na, szóval...hám ide-oda, dupla-tripla biztonság...Nevelés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!