Nyálmirigy daganat egy 6 éves golden retriever-nél. Mennyi ideje maradt?
Szia!
Konkrét tapasztalatom nincsen, de azt ajánlom, hogy tölts minél több időt a kutyusoddal, tényleg nem tudhatod mennyi van hátra. Valószínűleg ha 800 ezer forintos kezelést is ajánlott az orvos, képben van, rendelkezik annyi szakmai tapasztalattal, hogy nem ok nélkül mondta. Ebből adódóan nagy eséllyel máshol sem tudnak segíteni. Amíg nincs semmilyen tünet, játsszatok, sétáljatok sokat, hogy amikor eljön az idő, emlékekkel felvértezve köszönhessetek el egymástól.
Nálam macskánál volt hasonló, eleinte nem tűnt komoly betegségnek, viszont egyre jobban kezdett romlani az állapota, akkor pedig már sajnos késő volt. Utólag megbántam, hogy az alatt a 6 év alatt nem töltöttem vele elég időt.
Nagyon sajnálom! Hála az égnek nincs ilyen tapasztalatom, de a nővéremék goldija is rákban halt meg, úgy tűnik hogy ez gyakori náluk :(
Én biztos hogy elvinném egy másik orvoshoz is másodvéleményért. Lehetőleg egy kórházba, ahol van egy komplett orvoscsapat akik össze tudnak ülni és konzíliunot tartani, több szem többet lát.
Elozo kutyamnak volt ilyen pup a torkan. 2 eves koratol latszott. Soha nem mondtsk ,hogy rak. 10 eves koraban halt meg. Hirtelen elkezdett fogyni,nem evett csak alig. Akkor is hulyenek neztek es ossze vissza vizsgalgattak es nem akartak elismerni,hogy rak.
Szerintem a kemeny 7 cm szeles bornyakorvtol es az allando huzastol volt. Azota nem adunk a kutyakra olyan nyakorvet. Es leszoktattuk a huzasrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!