Mikor érdemes egy kan kutyust ivartalanítani?
Azt gondolom, hogy ne várd azt hogy a kutyád hirtelen tökéletes lesz csak mert ivartalaníttatod. Ha a kutya más kutya közelében fél és menekül, akkor az nem dominancia, 4 hónapos korban főleg nem az. Ez félelmi agresszió, amit az ivartalanítás nem fog megoldani, sőt, semmilyen hatása nem lesz. Kutyaiskolába vigyed, mert eldurvulhat.
2021. márc. 1. 12:38
Szerintem érdemes megvárni, míg ivarérett lesz. Ált. 8-9 hónap, de fajta- és egyedfüggő is.
2021. márc. 1. 12:39
3/11 A kérdező kommentje:
Kedves első! A kutyaiskola tervben van, amint megvan az összes szükséges oltás, visszük is. Esetleg arra tudsz megoldást, hogy amíg nem visszük iskolába, mi hogyan tudunk segíteni a félelmi agresszión?:)
Nehéz elmagyarázni, mert ha rosszul csinálod, akkor csak még rosszabb lesz. De meg kell értetni vele, hogy az agresszív viselkedés nem kívánt, a kutyák pozitív dolgok, nem kell félni tőlük. Annyival lehet próbálkozni, hogy megtanítod neki, hogy egy adott parancsra rád nézzen és rád koncentráljon. Ez sokat segíthet. Ami még relatív egyszerű, hogy ha más kutyát láttok messziről és nem ugat, csak figyel, akkor juti és menni tovább. Ha továbbra sem reagál rosszul akkor ismét juti. Akár percenként adagolhatod, de MINDIG amikor jól viselkedik és nem ugat. Próbálhatsz neki feladatot adni, pl leülteted. A lényeg, hogy ne hagyd hogy elvigye a hév, zökkendsd ki.
De ezekkel is az agond, hogy ha rosszkor jutalmazol, akkor tök más rögzül be. Ezért nagyon pontosnak kell lenni.
2021. márc. 1. 12:57
#4 Vagyok. Elfelejtettem, de a fentebb írtak mellett mégis a legfontosabb, hogy ne izgulj azon hogy mit csinál a te kutyád és mit csinál a másik. Maradj nyugodt, ne figyeld sem a másik kutyát, sem a sajátodat. Ezzel tudod a legjobb eredményt elérni. A kutyák nagyon jól megérzik ha feszült vagy, vagy épp ha nyugodt és átveszik ezt tőled, az nekik mind1, hogy pont miattuk vagy feszült és nem a másik kutya miatt, ennyire nem "látnak" beléd.
2021. márc. 1. 13:19
2021. márc. 1. 13:24
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
#6: Közepes és kistestű között lesz, kb 14kg, mikor felnő (mudi fajtájú)
Mudi, és fél a kutyáktól? Hogyan..? Kennelből van?
Nem igazán láttam még gyenge idegrendszerű mudit..
2021. márc. 1. 21:09
Nekem is mudim van, támadná az idegen kutyákat. Most viszem kutyaovi a, hihetetlen mit leművel ha idegen állattal találkozunk. Harcias egy eb :D
2021. márc. 2. 09:48
2 éves korra fejlődnek ki teljesen, azalatt nem ajánlom.
2021. márc. 2. 09:51
További kérdések: