Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehetne tenni a hobbiszapor...

Mi lehetne tenni a hobbiszaporítók ellen?

Figyelt kérdés

Minden ötletre nyitottak vagyunk, ami a felvilágosításukat, ellehetetlenítésüket, elrettentésüket szolgálja, természetesen törvényes keretek között.

A megvalósítás legcsekélyebb lehetősége esetén hajlandóak vagyunk együttműködni bármilyen szervezettel, csoporttal, egyesülettel, alapítvánnyal.

Ha valakit érdekel kik azok a "mi" (KHFC Csoport) írjon nekem mailt.

2008. dec. 3. 17:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

nah jólvanám..:)

elküldte a gép,amikor még nemakartam.Szóval MINDEN "SZAPORÍTÓ" vigye el szűrésre a kutyusokat.Tényleg nagyon fontos...

Én hamar lemondtam a szaporításról e történet alapján,de természetesen effelé a jövőre nézve kételyeim vannak.:)

De tényleg NAGYON fontos a szűrés!:)

2008. dec. 5. 02:53
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudok jó választ irni de nem éppen a yorkikat kéne szaporitani már igy is sok yorki van Magyarországon.

Inkább ha már bele kell nyugodni hogy vannak ilyen emberek is. Akkor mértnem inkább egy nem ennyire elismert fajtát? Tudom miért mert sokkal több pénzt kapnak egy ilyen fajtáért. Bocsánatot kérek aki szűrésre elvisszi a kutyát, ök nem olyan rossz emberek. De vannak olyan emberek akik a kutyákban csak a pénzt látják és ez a baj. Magyarországon nem a fajkutyákkal van teli a menhely de akad az is. Nekem keverékem van és az is lesz mindig mert szeretem megmenteni öket a menhelytől.

Annyit tudok mondani a "szaporitoknak" hogy nem kéne de ha már sajnos csinálják akkor figyeljenek hogy kinek adják. Hallotam már olyan télegg szaporitóról hogy sok fajtából sok kutya és ketrecbe tartotta öket mocsokban Ezek a szaporitok megérdemelnék hogy lecsukják de nem lehet ez ellen tenni semmit sajnos.

A kérdésre azt irom válaszként hogy nem lehet mit tenni ezellen.

2008. dec. 5. 09:44
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

Istent játszani? Érdekes a nézőpontod, nem gondolod? Szerinted nem az játszik Istent, aki megakadályozza az állatok természetes szaporodását? Aki maga választ párt a kutyájának ahelyett, hogy a blökire hagyná döntést? Aki a tüzelő/kanos kutyáját kerítés mögé elzárva tartja, hogy ne tudja kielégíteni természetes vágyait? Aki megfosztja az állatot a nemzőképességétől, ha neki épp nincs szüksége pénzre?

Szóval ki játszik itt Istent?

2008. dec. 5. 10:17
 24/27 anonim ***** válasza:

Ez igaz lenne ha egy természetben élő állatról beszélnénk, csakhogy a kutyákat sok ezer évvel ezelőtt már elkezdtük fajtákra/feladatokra tenyészteni. Tehát mi (illetve őseink) kezdtük el őket szaporítani nem természetes módon, ergo felelősek vagyunk értük. Azért is felelősek vagyunk, hogy ma minden menhely/sintértelep minimum 200%-on üzemel, és még így is hetente több száz kutyát kell elaltatni Magyarországon, (világszinten sokkal több), csak azért, hogy legyen hely az újabbaknak, akik 99%-ban olyanoktól kerülnek ki akik hasonló gondolkodásukkal felelőtlenül szaporították őket, aztán már nem tudnak mit kezdeni a kölykökkel. Érvelésed több ponton sántít, ezt is már kismillióan leírtuk. A kutyák velünk ellentétben nem élvezetből párzanak, hanem ösztönből. Nem is túl élvezetes ez számukra, kezdve a szukákért vívott csatákkal, a párzásig ami fájdalmas mind a szuka mind a kan kutyának. (arról most nem is ejtenék szó, hogy a modern világban milyen veszélyek leselkedek egy tüzelő szukát ész nélkül kereső kanra, gondoljunk csak az autókra) Ők maguktól nem válogatnak, tehát nettó baromság az, hogy ők válasszanak párt, a kan kutya rá fog mászni minden tüzelő szukára akik az útjába kerül. Nem fogja nézni annak fajtáját, méretét, és nem fog tőle igazolást kérni, hogy terjeszt-e esetleg valamilyen betegséget.

Tehát miután már őseink háziasították őket, manapság valóban az játssza Istent aki ész nélkül hagyja kutyáit szaporodni, nem gondolva arra, hogy mi lesz a kölykökkel. Nem mellesleg ezerszer kimutatták, hogy az ivartalanítás (minden népi hiedelem ellenére) kizárólag pozitív hatással van a kutya egészségére, várható élettartamára, hiszen a kanok esetében megelőzhető vele a szökés, és az ebből következő balesetek, szukák esetében pedig a folyamatos szülés ami jelentősen megrövidíti az életüket. Plusz sok nemi jellegű betegség ellen is védi a kutyát.

Azokkal pedig akik saját érzelmeiket vetítik ki az állatra, és nem tudják felfogni, hogy ők azt nem élvezetből csinálják, és ezért engedik ész nélkül párzani a kutyákat, sajnos nem lehet mit kezdeni.

Egy megoldás van: kutyajogosítvány. Csak az tarthasson kutyát aki alap dolgokkal tisztában van, valamint minden nem tenyésztésre szánt kutya kötelező ivartalanítása, legalább addig amíg a menhelyekről el nem fogynak a kutyák. Tenyésztés után pedig kőkemény adót fizetni (merthogy most a "nagy tenyésztők" se fizetnek semmit a bevétel után, úgyhogy felesleges volt az APEH-es duma, 99,9%-uk nem ad számlát a kutya áráról), az ebből befolyó pénzt pedig kapják a menhelyek így legalább a megélhetési tenyésztők/szaporítók kétszer is meggondolnák, hogy szaporítsanak-e.

2008. dec. 5. 12:55
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell ellene küzdeni. Azért kell küzdeni, hogy minden ember felelősségteljesen döntsön arról, hogy lesz-e kutyája, honnan lesz, hogy egész életére felelősséget vállaljon a kutyájáért, hogy meglegyenek az alapvető ismereteik a kutyatartásról, mielőtt megveszik a kiskutyát! Akkor ezek a gondok megoldódnak! Addig semmit nem lehet tenni, mert nem tudod különválasztani a tenyésztőket és a szaporítókat, ha az alapján próbálod meg, hogy ki hogyan bánik a kutyájával, szűri -e örökletes betegségekre, megválogatja-e, hogy kinek adja el! Az a válaszoló, aki írta, hogy ő is "szaporít" kutyákat, példásabban bánik velük, mint sok tenyésztő! A hírhedt soproni mudi"tenyésztő" is tenyésztőnek számít hivatalosan, van kennelneve, sok kutyát törzskönyveztetett is, de egyszer csak elindult a lejtőn és nem vette észre. Egyre többet és többet engedett meg magának a kutyáival szemben, míg végül már otolyanok voltak a körülmények, amit mindannyian ismerünk a híradóból.
2008. dec. 5. 16:07
 26/27 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ti annyit tehettek, hogy felvilágosítjátok az embereket. Létrehozhattok egy honlapot, ahová ajánlás alapján felkerülhetnek azok a tenyésztők, akik megérdemlik és egy másik lista lehet mondjuk egy "szégyenfal" is, a felelőtlen szaporítók neveivel. Én ezt úgy képzelem, hogy e-mailben elküldik nektek a vevők a neveket, ti meg utánajártok, hogy tényleg igaz-e amit írnak az adott tenyésztőről, és ha igen, felteszitek a megfelelő listára.
2008. dec. 5. 16:13
 27/27 anonim ***** válasza:
lehet,hogy egy becsületes szaporítónál jobb minőségi kutyát találsz,mint egy tenyésztőnél csak körbe kell nézni
2009. jan. 17. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!