Kutya nyomkövető?
"És biztosíthatlak hogy nem én vagyok egyetlen a 3 millió kutyatartóból aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját..."
Aki póráz nélkül sétáltatja, annak a kutyája behívható, de ettől még neki sincsen igaza törvényileg, teszem hozzá.
Te viszont rögtön úgy kezdted, hogy nyomkövető kéne rá, mert para, hogy megszökik, meg különben is ijedős természetű és te magad is szorongsz.
Nézz körbe egy kicsit és gondolkozz el rajta: Hány kutyán látsz nyomkövetőt? Vajon mi lehet az oka?
Azt még hozzáteszem, hogy sűrű erdőben nem is feltétlenül fog pontos jelet adni GPS alapú nyomkövető, tehát ott vagy, ahol a part szakad.
Körülnéztem és elgondolkodtam rengeten kutyán látok nyomkövetőt köszönöm szépen :)
Nem fogom még egyszer elmondani hogy alaphangon behívható a kutya, mert látom te tökéletesen ismered az én kutyámat, engemet, sőt mindenki más kutyáját is... bízom benne, tudom hogy bejön ha hívom, erdőben nem megy oda ismeretlen kutyákhoz, ismeretlen emberekhez, ha szólítom már vissza is fordul....
Többször jártunk nagy kutyás csoportokkal kirándulni és nem egy, nem két kutyán látok nyomkövetőt. (lásd első hozzászóló) Valószínűleg a Telekom és a Vodafone se gyártana ha nem lenne rá igény...........
Biztos nagyon fáj neked (hozzá teszem név nélkül) hogy más keres a kutyájának GPS-t, vagy hogy másnak van a kutyáján GPS.
Nem kívánok neked mást, mint hogy a te kutyád csak egy nagyobb levegővételre melletted legyen, biztosan így van, ebben nem kételkedem :)
Az érdekes, mert én végigjártam egész Mo.-t, sőt még külföldön is voltam táborban és senkinél nem láttam még nyomkövetőt. Vadászok használnak ilyet, de az teljesen más dolog, mert csak közelítő irányt mutat kis távolságon belül.
"alaphangon behívható a kutya"
Itt a lényeg. Alaphangon. És ha megijed, elfut, akkor? Erre kéne rágyúrni, nem arra, hogy fejvesztve rohansz utána GPS nyomot követve, mert elveszted szem elől.
Én tényleg nem tudom hogyan írjam már, hogy ne legyen sértő a számodra, pedig csak próbállak rávezetni, hogy nem a GPS a megoldás, hanem a nevelés ("iskolázás") és egymás iránti bizalom növelése. Ha a helyedben lennék én irigy lennék a jól nevelt kutyákra és példát vennék róluk, hogy igen, én is meg tudom azt csinálni. És megcsinálnám.
Hm. A kis távolsággal lehet nem volt igazam. Úgy látom már vadászós célokra is van okostelefonos nyomkövető.
Véleményem szerint egyik kutya sem tökéletes... nyilván vannak nagyon magasan képzett kutyák ezzel tisztában vagyok.
Én is több mint egy éve járok vele iskolába, rengeteget fejlődött, de még nyilván van mit tanulnia, mert gyerek még.
És azt is mondtam már, hogy nem vele van a baj, hanem én lennék nyugodtabb ha lenne rajta egy mert tényleg bármi mnegtörténhet.
Nem véletlenül engedem be, mert tudom hogy be tudom hívni. Nagyon sokáig úgy sétáltunk hogy 10 méteres pórázt húzott maga után, amire ráléptem ha baj volt.
Biztos úgy képzeled el ezt a kutyát mint egy rosszul nevelt, rosszult képzett kutya de nem az. Rengeteg időm, energiám, pénzem van a nevelésében és iszonyatosan okos.
De mindegy...nem akarom magyarázni.
Nem a kutyával van a baj.
De lényegtelen én a GPS-t megveszem, mert amíg nem tökéletes a kutya (de ha már tökéletes lesz akkor is) ez engem megnyugtat.
Ez nem egy vadászkutya, nem egy K9-es rendőrkutya és nem is kell hogy az legyen :)
Tudom hogy milyen a kapcsolatunk, tudom milyen okos és jól nevelt nekem ez pedig elég :)
mindig van hova fejlődni nyilvánvalóan mert mint tudjuk Jó pap holtig tanul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!