Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni? Megszakad a...

Mit lehet tenni? Megszakad a szívem.

Figyelt kérdés
Kiskutyáink lettek, most 3 hetesek, de az anyának valamilyen oknál fogva nincsen már teje.Eddig is a legjobb falatokat kapta, ma volt kint az állatorvos, adott valami szurit neki, és azt mondta, hogy vegyek tejpótló tápszert.El is mentem megvenni, de azt sem isszák.Amúgy csend van, szerintem ha éhesek lennének sírnának.Állítólag van olyan táp por, amit lehet már ilyenkor adni nekik.Tudtok segíteni?A doki nem mondott semmi konkrétat, mert azt látta, hogy szopnak a kicsik.
2010. aug. 17. 18:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
esetleg adj nekik újszülött (ember)babáknak való tápszert, hátha azt isszák. ha az újszülött embernek jó, akkor a kiskutyáknak is biztosan.
2010. aug. 17. 18:17
 2/15 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem olyan rossz a helyzet. A lényeg, hogy már ittak anyatejet, ami beindítja a bélflórájukat. Esetleg próbáld meg, hogy nedves ronggyal dörzsölgeted a végbélnyílásukat, ugyanis ez az az inger ami beindítja a bélműködésüket. Elvileg az anyjuknak kéne nyalogatnia, de ha ezt elmulasztja akkor nem indul be az emésztésük.

Ha az beindul akkor lesz étvágyuk is.

Esetleg próbálj ki több tejpótló készítményt is, hátha egy másik fajtát jobban fognak szeretni.

Ha fecskendővel a szájukba nyomod akkor kiköpik a tejpótlót?

2010. aug. 17. 18:19
 3/15 anonim ***** válasza:

TEHÉNTEJET NE ADJ NEKIK!

Kutyáknak készült tejpótlót adj!

2010. aug. 17. 18:19
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Nagyon megsajnáltalak és elkezdtem keresgetni a kugliban hátha találok valamit: nem tudom mennyire veszed hasznát de találtam egy oldalt amiben van egy cikk "Beteg kutya" táplálásáról. Ez az: [link]

Meg ez is itt van: [link]

Eddig ez tűnik a leghasznosabbnak, a közepe táján van a lényeg: [link]

[link]

[link]

[link]

Itt még találsz oldalakat csak lusta vagyok mind bemásolni: [link]

Remélem segítettem és kérlek nézd át pontosan hogy mi merre hány méter mert nem szeretném ha az én ötleteim miatt lenne bajuk a kiskutyáknak (de ne legyen*lekopog*)Kívánom, hogy legyen jó valamelyik oldal a számodra és tudjanak 'normálisan' enni a kutyuskák.

Jobbulást a kutyuliknak. Milyen fajták?

2010. aug. 17. 18:21
 5/15 anonim ***** válasza:
Nyugodtan nyomd bele a szájukba, akár kicsit erőszakosan is. Nem fognak tőle megfulladni, mert ilyen korban még tudnak egyszerre inni és lélegezni.
2010. aug. 17. 18:21
 6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a normális válaszokat!
2010. aug. 17. 18:23
 7/15 A kérdező kommentje:
kaukázusik.Már most gyönyörűek, de még azért szükségük lenne anyatejre.Megpróbálunk mindent, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben!
2010. aug. 17. 18:28
 8/15 Akiteki ***** válasza:
100%

3 hetesen már kaphatnak tápot.

Első napokban le szoktam forrázni. Felforralod a vizet, ráöntöd a tápra és mikor kihűlt, villával összetöröd. Ha nem akarják megkóstolni, az ujjaddal tegyél a szájukba egy kicsit. Ha megérzik az ízét, utána falni fogják.

Néhány nap múlva már szárazon is elrágcsálják. Ha benyúlsz a szájukba, érezheted, hogy már jönnek a fogacskáik.

Mindenképpen minőségi tápot vegyél nekik (Royal Canin, Eukanuba) és abból is a kölyöktápot.

Ha 3 hetesen már nem szopnak, nem lesz semmi bajuk.

Írd majd meg, hogy sikerült az első etetés. Képet is mutathatnál, nagyon édes kismacik lehetnek.

2010. aug. 17. 18:50
 9/15 anonim ***** válasza:

Akiteki, szia! Nem tudom, mi jelentősége van, de mindig olvasom, hogy felpontozlak, lepontozlak, stb. Én amikor látlak kommentelni, mindig nyomok egyet a zöld kézre, mert nagyon szimpatikus vagy Te is és a válaszaid is! Nem mellesleg nekem is adtál már hasznos tanácsot! :)

Hogy a témánál maradjunk: a kecsketej lenne a legjobb a piciknek. Éltem falun, a kisvizsláinkat ezzel etettük pótlásként pár hetes korukban. Édes kis gömböcök lettek. :) De gondolom jó a tápszer is. Főleg a bakáknak való... Én is megnézném őket fotón! Kérdező! Légyszi-légyszi! :)

2010. aug. 17. 19:14
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is a kecsketejet próbáld meg esetleg a tejpótlóval, vagy kölyöktáppal keverve.

Sok sikert!

2010. aug. 17. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!