A vidék szégyene a láncon tartott kutya. Igaz, hamis?
"te meg fogd már fel, hogy TENDENCIÁKRÓL van szó, te nyomi!" "Aki ilyen érvekkel jön, az járt iskolába? Érvelés, logika, statisztika mond valamit?"
Hmm...egy értelmes, tanult városi ember! 🤔👍 Neked az mond valamit, hogy kultúra? Vagy az, hogy a másik felet megtiszteled azzal, hogy nem sértegeted? Ha valamit közölni szeretnél, azt normálisan is le lehet írni. Én sem nyomizlak le, mert nem értek veled egyet.
31: pontosan, az akarattal van a gond. Internet mindenhol van, innentől kezdve a tájékozatlanság sehol sem megbocsátható szerintem.
Viszont. Bp-n lehetőség sincs úgy tartani állatot, mint vidéken. Nincs hol. Ha lenne, nem biztos, hogy ilyen szép lenne a tendencia. Így csak annak van kutyája, aki legalább n nagyjából normálisan áll hozzá, mert ugye aki be se engedné a lakásba, annak nincs és kész, mert más lehetőség nincsen. Vidéken meg van, és ennek látjuk az eredményét. Arányaiban nem hiszem, hogy pesten kevesebb lenne a suttyó, csak halistennek kevesebb lehetőségük van az ilyeneknek állatot tartani.
"27, nem kötelező vidéken élni. Nyugodtan költözz a 10. emeletre egy panelba, oda nem megy a macska."
Ez egyébként marhaság, mikor egyetem alatt Pesten éltem albérletben, ott is kiengedték a macskát a lakásból a közös gangra, és lehugyozta a bejárati ajtónkat meg beszökött olykor a lakásba.
Amúgy én imádom a cicákat, de fel kéne fogni végre, hogy az állattartó KÖTELESSÉGE megakadályozni az állat szökését. Sokan meg úgy csinálnak, mintha valami fakultatív program lenne. És akkor még a szomszéd költözzön máshova, aki amúgy nem szeg szabályt?
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ez macska esetében milyen nehéz lehet - szerencsére nem is kötelező tartani. :)
Városban meg a kakafelszedés, a szocializálatlan, frusztrált le nem fárasztott kutyák (odarongyol Nembánt a neveletlen staffi pl), a futtatók mennyisége, minősége mérete, illetve belvárosban a megfelelő sétaútvonal megválasztása okozhat problémát.
Van aki csak fordul egyet két utcát és csókolom.
Nem lehet egzakt kijelenteni, hogy a városban tartott kutyák gazdai mind felelősek, mint ahogy a vidékiek se mind sötét állatkínzók
"Nem lehet egzakt kijelenteni, hogy a városban tartott kutyák gazdai mind felelősek, mint ahogy a vidékiek se mind sötét állatkínzók"
Az ne zavarjon, hogy ezt senki sem jelentette ki, nem értem minek ez a bősz tiltakozás. Én is vidéki vagyok, nem értem mi értelme van tagadni a nyilvánvalót. Budapesten gyakorlatilag nem látsz láncon tartott kutyát.
Azon meg nem is tudom sírjak-e vagy nevessek hogy a kakafelszedést és az egész életen láncon tartást egy lapon látom emlegetni, nevetséges.
Budapest nagy része kertváros, nem panel. Szóval az sem indok, hogy muszály sétáltatni a kutyákat, mert nem az, ha az illető kertes házban lakik.
Az ilyen vidéki kutyák pedig nem haszonállatok. Inkább egy gyenge kifogás, egy alibi. Megkérdezel valódi gazdákat, akik valóban haszonállatkent, munkakutyaként tartják a kutyáikat, ugyanúgy le fogják ezt nézni. Régen a pásztornak is jólnevelt kutyája volt, mert együtt kellett dolgoznia a gazdájával, nem pedig egy kertidísz.
Ha visszaolvastok, itt a vidéket támadó írások színvonala messze elmarad az elvárhatótól. Csúsztatások, általánosítások, agresszió. Azért ez beszédes és valahol beismerés is.
Nagy része az első oldalon a vidéket jellemezve egyszerűen nem igaz. Az állatok javarésze oltott, nagyrésze nem láncon tartott.
És igen, haszonállatként vannak tartva, sok helyen, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretik, kényeztetik el a lakók az állataikat...
Mindkét nagymamám, de szinte az összes idős néni, bácsi, szinte bent tartja az állatot, és drága élelmiszerekkel etetik, még akkor is, ha valami gyenge minőségű keverékről van szó, mert általában ez a felállás.
Persze ittvagyok én is egy 10ezer főt számláló városban, és rottweilereket tartok, nálam bent a házban és kint is lehetnek...
Viszont a kutya sétáltatás valóban nem jellemző egyáltalán.... Bp-n is a panellakóknál látni ezt, ahol a gazdik rá vannak kényszerítve napi 3-5x
Egyébként legalább annyira egészségtelen panelban egy szoba kennelben tartani az állatot fél napon keresztül, aki a saját mocskában fetreng fél nap, mint a korábban szidott láncos kutyatartók szapulása.
A kutyavonyítással pedig közvetlenül lehet boldogítani a szomszédokat az 5 centis falak segítenek benne,
Szóval azért érdemes szétnézni a saját ház táján is... Főleg a nagytestű kutyák nem érzik jól magukat a 20-50 nm-en, és azokon a folyosókon, ahol eldőlni sem lehet oldalirányba olyan szűk az egész, számomra is baromi nyomasztó volt olyanban élni.
Eszemben sincs született vidékiként (falusiként) a "vidéket támadni", ettől függetlenül aki nem látja, hogy mennyi elhanyagolt állat van ilyen helyeken, az vak szvsz.
Miért fetrengene a mocskában egy lakásban tartott állat egyébként? Volt benti kutyánk, szobatiszta volt, időskorában történt 1-2 baleset, de soha nem fetrengett a saját mocskában fél napokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!