Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valóban veszélyes a kutyának...

Valóban veszélyes a kutyának csirkecsontot adni akkor is, ha az nem az üreges része? Farhátot szoktam neki főzni, de hallottam most pár ijesztő sztorit.

Figyelt kérdés

2021. febr. 18. 19:21
1 2
 11/18 anonim válasza:
78%

A főtt csontot sehol nem javasolják.

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. febr. 18. 19:50
 12/18 anonim válasza:
50%
10-es!!!! De szeretnélek most kikötni és ha marad kapsz ha nem nem zab..sz!!! Nem szeretek személyeskedni,de tele van az ország ilyen - (igen mínusz) 13 as IQ-val rendelkező kutyatartókkal mint te. Kis t-vel!!!!!!!!!!!!
2021. febr. 18. 19:52
 13/18 Somogyi Ági ***** válasza:
79%

A csontnak a kollagén tartalma a fontos.

Nyersen azért biztonságosabb, mert a kollagéntől (amennyiben nem támasztó csöves csont) könnyen rágható és emészthető.

Főzve kifő a kollagén (gondoljunk csak a karácsonyi kocsonyára)

Ettől nem biztos, hogy a főtt csonttól lesz gondja, de a veszélye megvan. Van aki évtizedekig etet kutyát főtt csonttal gond nélkül, és van akinek egy alkalom is véres székletet / székrekedést okozhat. Abszolút kutyája válogatja.

E mellett én a nyers verziót preferálom, de ha szeretnéd hiány betegség kockázata nélkül etetni, akkor kérlek olvass utána a BARF nak vagy a Prey nek, mert csak a farhát/ csont kevés, érdemes színhús, belsőséget, rostot (zöldség) is adni.

Illetve fontos a kutya mérete is, hiszen az én 4 kg bichonom biztosan fejre állna egy egész farháttól, míg egy nagy testűnek kevés is lehet. Tehát a mennyiségre is figyelni kell.

Az, hogy csirke, kacsa vagy milyen állat, abból a szempontból fontos, hogy mennyire kemény a csont. A csirke puhább míg pl mondjuk a pulyka egészen kemény.

Egy dolgot még figyelembe kell venni, hogy a kérdésedre a válasz pontos legyen.

Hogyan rág a kutyád. Egy habzsoló kutyának a legpuhabb csont is veszélyes lehet, ha rágás nélkül nyeli. Egy szépen rágó kutyának a keményebbel se lesz gondja. A jó hír az, hogy a kutya tanítható a rágásra, erre vannak módszerek.

2021. febr. 19. 09:10
 14/18 anonim ***** válasza:
23%
10-es vagyok,kedves 12-es. Falusikénk úgy gondolom,igenis a kutya az maradjon kutya,félre értesz,szeretem az állatokat, minden féle van nekem itt falun. De úgy gondolom a kutya falusi állat. Az a baj h sokan gyerek helyett kutyát nevelnek. Babusgassák, fürdetés,kozmetikus,fodrász,meg mit ehet a kis drága,jajj egyem meg
2021. febr. 19. 10:42
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Érdekes, én is falun nőttem fel, mégsem vagyok ilyen begyöpösödött mint te. Minden kutyának mások az igényei és nem mind falura lett kitalálva. Had döntse el mindenki milyen kutyát és hogyan akar tartani amíg ez nem sérti az állatvédelmi törvényt és a kutya is jól érzi magát.
2021. febr. 19. 11:05
 16/18 anonim ***** válasza:
23%
Mikor nagyapáinkat elvitték a gulágra meg dombászra kényszermunkára egy kis vízben főtt tengeri darának is örűltek volna,de nem kaptak csak száraz kenyeret meg hideg vizet. Most meg az a téma,hogy mit egyen a kutya,hogyan rág,milyen típusú csontot meg farhátot egyen. Hizlaljátok a kutyát,mert a szupergazdag milliárdosok ha megint kirobbantanak egy háborút,legalább lesz mit megenni
2021. febr. 19. 11:13
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Hát igen, vannak emberek akik egy szint után nem tudnak tovább fejlődni. De azért a ruhátokat gondolom mosógépben mossátok és a vizet sem a kútból huzzátok fel... Pedig régen úgy csinálták.
2021. febr. 19. 12:34
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as. Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és leírtad részletesen. Nem csak farhátot főzök neki. Mindig kerül bele más is, zöldség, tojás, rizs, nagy ritkán burgonya.

Szereti például az almát, meg a répát még nyersen is.

Akkor egy 5-10 perces hőkezeléssel fogom neki adni, csak hogy biztosan ne legyen benne semmi baci. A nyers etetéstől idegenkedek.

2021. febr. 19. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!