Közterületen való sétáltatáshoz kell oltási könyv?
Németjuhász, körülbelül két hónapos, egy esős napon az árokban hallottuk, hogy nyüszít szegény. Nagyon fiatal volt (még most is) a combomnál nem volt vastagabb a törzse. Másfél hétig vártunk 5db "talált kiskutya, gazdi kerestetik" poszttal, utána "feladtuk", de már családtag.
Már lassan itt az ideje, hogy sétálni vigyük, bár még nagyon kicsi hozzá, csak a kertben futkorászik.
Na most muszáj elvinni oltatni, hogy közterületre kivihessem?
Nem!
Póráz és szájkosár kell. Ez az, amit a legtöbb """"Felelősségteljes gazdi"""" szeret elfelejteni, mivel "ááá, Mucika úgy sem harap, ő nem olyan"
A szajkosar nem kotelezo kozteruleten, azonban a poraz igen, de nyilvan ha a kutyad problemas, akkor illik raadni a szajkosarat is.
En oltasi konyvet csak tomegkozlekedes eseten viszek magammal, ha megyunk valahova, elvileg akkor kerhetik, bar tolem meg soha nem kerte az ellenor (Itt viszont mar kotelezo a szajkosar is).
Amig nincs meg az osszes oltasa, ne nagyon setaltasd, nem kellene, foleg igy, hogy le van gyengulve (gondolom).
Akkor ezt irdd 7-es, ne azt szajkozd, hogy marpedig kotelezo. Mert nem az!
Azert, mert te azt akarod, attol meg nem igy van.
Egyebkent meg ertem a te allaspontodat is, rengeteg felelotlen es buta gazda van, akik raadasul meg poraz nelkul setaltatjak a nem behivhato, mas kutyakkal (es esetleg emberekkel) agressziv kutyaikat. Sajnos nagyon sok ilyennel talalkoztam, legtobbszor sikerult kikerulni a bajt, de egyszer nem, es a kutyam szivta meg, aki egyebkent meg porazon setalt szepen mellettem :( Szerencsere felepult, de szornyu elmeny volt.
8 ne provokálj, kérlek tartsd be a szabályzatot
remélhetőleg minél hamarabb kötelező lesz minden kutyára a szájkosár. Bízzunk benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!