Kutyakiképzés elkezdéséhez melyik könyvet, könyveket ajánlanátok?
Fulop Norbert : Tanulj meg kutyaul!
Nagyin profi. Jol leirja,h tanitsuk a kutyat!!! Nekem ugy adta kolcson egy ismwrose anyamnak . (Megvan nekem is.)
Kovács György könyvek. A kiképzési részek már elavultak, de az alkalmazott etológia részek mindig időtállók. És ezek ismerete nélkül kár belevágni a komolyabb képzésbe. Emellett Karen Pryor-t emelném ki. Szintén az alap tudást adja meg.
Pontosan milyen munkára akarod képezni a kutyádat?
Cesar Millan könyvek! :)
A National Geography-n megy is sorozat arról, hogyan kezeli a neveletlen/mozgásigényes/engedetlen/izgága kutyákat!
Cesarral az a baj, hogy a sorozatban azt a részeket nem mutatják, ahogy megtanítja a kutyát a sissegésre lenyugodni. :) könnyű azt hinni, hogy csak bökdösődés az egész, ha nem értesz hozzá.
A tréner suliba néztük pár videóját, ahol az oktató megmutatta a gyakori hibáit. Ő csak jó hátteret kapott, de nem tud többet egy mezei oktatónál.
Nekem és a dobermanomnak a 101 kutya trükk című könyv vált be. Mindent részletesen leír, hogy hogyan lehet megcsinálni. Vannak alaptrükkök (pl a marad, ül) és vannak a nehezebbek is (pl hempergés, szégyelld magad)
És ha nem akarod meg enni le is lehet tölteni ingyen a telefonodra.
Remélem tudtam segíteni😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!