Miért tetszenek az embereknek a bulldog, mopsz és hasonló féle túltenyésztett, életképtelen kutyák?
Az amerikai bulldog es amerikai stafford gyonyoru. A staffi eletkepes orral van kitalalva.
Gyonyoru,ahogy gyurodik a fejuk es mindnek egyedi a gyurodes. Olyan,mint az ujjlenyomat. Ahogy figyel,rancolja a fejet.
Nem tudom, de engem elszomorítanak ezek a trendek. Egyáltalán nem szabadna támogatni a túltenyésztést, meg az egészségtelen fajták tenyésztését úgy általában.
Macskáknál is ez van. Most a szocmédián mindenki nyáladzik a járni meg ugrani képtelen nyomorék munchkin macskákon meg hasonlókon, csak mert milyen cukik, és hozzák a lájkokat instán meg youtube-on.
Szerintem ez etikátlan és súrolja erősen az animal abuse-t.
Még 100 évvel ezelőtt volt A kutyamagazinban erről egy cikk. Akkor arra jutott a cikk szerzője, hogy a szemek távolsága és a szem-arc aránya, illetve a lapos pofi az emberek egy részét a csecsemők arcára emlékezteti.
Sajnos lehivatkozni most nem tudom, mert nincsenek nálam a régi újságjaim, de kb erről szólt a cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!