Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tervueren vagy ausztrál juhász?

Tervueren vagy ausztrál juhász?

Figyelt kérdés

Még az elején leszögezem, hogy falu, itt sajnos nincs futtató, kutya haverok, sem kutyasuli. De, mint ahogy az előző kutyáimnál is, tudok csinálni házilag akadály pályát, ügyességi, keresési feladatokat stb, biztosítani tudok számára. Kinti kutya lenne, kazánházban alvási lehetőséggel. Nem árt, ha van benne területvédő és jelző ösztön. Sokat vagyok itthon, így sok időt tudnék vele foglalkozni, a rendszeres fizikai és szellemi fárasztás meglenne. Azonban fontos, hogy a kutya viszonylag önálló legyen, ne romboljon rögtön, ha nem tudok vele foglalkozni, nem vagyok otthon, vagy ritka esetben több napig nem lát (ilyen esetben is foglalkozva lenne vele, csak nem részemről).

Ami visszatart ennél a 2 fajtánál: Az aussienál azt írják, nehezen viseli a zajokat és a szabálytalan napi rutint. A tervut meg elég ideggyengének és félősnek írják. Sajnos mind a 2 fajtáról azt olvastam, hogy nem állatbarát, még a macskákat is képes kinyírni. Ez mennyire igaz? Tartunk baromfikat és díjaznám, ha ezt a kutya is elfogadá, nem marcangolná szét őket.

A kb áruk is érdekelne, ha valaki tud konkrétabbat írni, esetleg megbízható kennel névvel együtt (akár üzenetben is), azt megköszönném.

Tetszik ez a 2 fajta, de nem tudom, melyik lenne jobb választás. Egyáltalán adnak falura ilyen kutyákat? Esetleg más, hasonló kaliberű fajták közül mit ajánlotok? Mindenképp tenyésztőtől szeretnék kutyát, így kérlek ne írjátok, hogy menhelyi legyen.

2021. febr. 10. 19:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy egy munkavonalas kutyát egész biztosan nem tudsz pár napra otthon hagyni, mert nem bírná sem a gazda, sem a munka nélkül.
2021. febr. 14. 10:14
 12/14 anonim ***** válasza:

En ugy irtam a valaszomat, hogy lakasban van csehszlovak farkaskutyam, igen budapesti vagyok. Erdekes modon az en kutyam es a tenyesztom kutyai sem onfejuek es makacsok, mert nagyon gyorsan es kooperativan lehet veluk dolgozni.

A kerdezo pedig azt irta, hogy sokat van otthon, sokat tud vele foglalkozni, de ha eppen nincs otthon akkor a csalad tobbi tagja ott van a kutyanak. Nemetjuhasz es skotjuhi-vizsla keverek sem kevesbe munkakutya.Vadaszkutyakkal meg nehezebb is szerintem, mert naluk viszont tenyleg lelohetetlen a porges.

2021. febr. 14. 10:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Mint írtam, attól, hogy nem tudom vinni ilyen olyan sportra stb, itthon is tudok pl agilityzni vele. Az viszont tényleg fontos szempont, hogy ne vadássza le a csirkéket, de ezt kb az összes fajtánál neveléssel el lehet érni. Ne azon vitázzunk, hogy milyen fajta nem jó. Arra vagyok kíváncsi, hogy melyik az, ami esélyes lehet. Írtam pár fajtát. Róluk mit gondoltok? Esetleg más ötlet?
2021. febr. 14. 15:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem véletlen írtam, hogy az otthoni kevés lenne egy ilyen kutyának.

Szerintem a tervueren és az aussi is jó lehet neked. Mindkettőből lehet jó tenyésztőt találni. De akár egy jó mudi is. Okosak, gyorsan és szívesen tanulnak, jószághoz szoktatható.

2021. febr. 14. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!