Érdemes még tervuerent vagy groenendaelt venni?
Figyelt kérdés
Mennyire van elrontva a fajta, vannak jó idegrendszerű, nem születetten félős kutyák? Melyik vonalakat érdemes nézni? Sportra, munkára mennyire alkalmasak? (Nem a fajta, hanem tenyészt valaki munkára?)2020. szept. 13. 16:12
1/4 anonim válasza:
El rontva egyáltalán nincs a fajta. Külföldi kennelekben még a mai napig remek sport és munkakutyák vannak ezekből a fajtákból :D
2/4 anonim válasza:
Hat en azt hallottam, hogy ez a ket fajta a belgak kozul elegge kenyes lett mar. Jol meg kell valogatni honnan vesz az ember. Nagyon rementek a show vonalra en ugy tudom. Mint a svajci fehernel, egyre tobb az olyan egyed, ami hobbi tartason kivul nem alkalmas semmire.
3/4 anonim válasza:
Szomszédomnak volt tervueren, 10 éve halt meg. Azt tudnod kell hogy valóban nem olyan jó őrző védő munkára mint a malinois viszont iszonyat energiája van. Szerencsétlen állat végigcsaholta a 16 évét mert sétálni se vitték. Volt hogy szétrágta a kettőnk közötti kerítést és átjött játszani a mi kutyánkkal (amerikai akita) szóval ne tévesszen meg a sok szőr, egyáltalán nem egy kanapén üldögélő fajtáról van szó. Elrontva egyáltalán nincs, terelni szerintem teljesen jó fajta, nyilván nem köröz le egy border colliet de a juhásznak nem is az fontos hogy villoghasson a kutyájával hanem hogy egy megbízható munkatársat találjon benne. Gyorsan tanuló, dolgozni szerető fajta amúgy szóval dog dancing, engedelmességi vizsgák, trükk versenyek, frizbis sporok, távolugrós versenyek szerintem fekszenek nekik.
4/4 anonim válasza:
Van még munka tervu kennel, de nem sok. Azok is főleg külföldön.
A legtöbb átlag küllemes tervu és gröni kutyák sajnos valóban alkalmatlanok bármilyen munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!