Hogy tanitottatok meg a kutyatokat mellettetek menni huzas es mas kutyakhoz szaladas nelkul?
Befogadtam egy 3-4 eves nemetjuhasz keveréket. Nagyon jatekos, szeretnem elvinni setalni normalisan, azonban ha kimegyunk az utcara is (falu) megy a keriteshez a tobbi kutyushoz, hiaba ismeri oket,allandoan ez van. A jutifalat es hasonlok nem kotik le egyaltalan, retriver poraz es fojto nyakorv se hatja meg kulonosebben. Egyebkent nagyon okos kutya, hallgat parancsokra mint ul, fekszik, kerem (jatekot), marad meg ilyenek.
Nektek mi jott be a legjobban? Szeretnem eloszor itthon tanitani hogy jojjon mellettem ne húzzon hasonlok.
Sajnos nem regiben idekoltozott egy ferfi aki kutyapanziot nyitott a faluba, ezzel nem is lenne semmi baj de van egy retriver kutyaja, aki folyamatosan kijon, nem csak kutyakra de emberekre is "tamad" (eddig meg csak azt hallottam hogy utana ment par embernek, kutyaknak meg nekiment), ezelott mar majdnem feljelentettek, akkor ez elmaradt, itt a faluba nem szoktunk ügyet csinalni olyasmibol hogy valakinek kijon a kutyaja, de az ove eleg veszelyes es mar nem merem levinni az enyemet, de szeretnem mert sokszor unja magat itthon, es szeretnem kivinni a telekrol hogy ne csak a keritest bamulja. (mondjuk lehet szetszedni azt a kutyat, de nem akarok ebbol problemat). Sajnos a kutyust csak felejuk lehet elvinni, csak arra van fuves resz, ezert probalon most az utcan setaltatni, de ugye allandoan a tobbi kutyahoz siet.
Valami otlet?
(remélem érthető a tortenet)
A fojtó miért nem jött be? A retriever nagyon hasonló elven működik, mint az. Persze mind a kettőt neked kell megtanulnod jól használni.
Miért engeded, hogy odahúzzon a kerítésekhez? A húzásról leszoktatás ott kezdődik, hogy nem ő irányít téged.
Kezdem ugy erezni hogy a gyakori mindenrol szol csak a segitsegrol nem.
Nem engednem de lany vagyok es nem bírok a 45 kilos kutyaval, mint emlitettem BEFOGADTAM ergo nem en tanitottam. A semmibol probalom megtanitani neki hogy ne húzzon. Errw kértem tanacsokat, de csak ha ido kell neki amig megszokja akkor megoldom. Nagyjabol mar tud mellettem menni, nem. Mondom hogy huzas nelkul de tud..
Próbálunk segíteni, de csak akadékoskodsz.
Nem írtad, hogy miért nem volt jó a fojtó és a retriever póráz. Azt sem, hogy hogyan használtad. Az, hogy fizikailag el kell bírnod a kutyáddal, alapvetőnek kell lennie a te, a kutyád és mások biztonsága érdekében.
Azt sem írod, hogy mennyire megy a letiltás.
Megbocsáss, de nulla információval nem lehet segíteni. A duzzogásod pedig nem visz előrébb így semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!