Oltás utáni pukli meddig normális?
Dehogy allergiás reakció, ez butaság! :D Az rögtön jelentkezne, és nem 3 nap múlva.
Az oltások után szerintem a legtöbb kutyán megjelenik ilyen pukli, többnyire a veszettségi után, de nekünk idén pl. a kombinált után is volt. Lyme kór ellen is be van oltva, de annak a helyén nem volt dudor.
A veszettség elleni oltás után kb. 2 héttel szokott a kutyámon kijönni a pukli, és legalább egy hétig lehet érezni. Szerintem egyáltalán nem fáj nekik.
Ne aggódj, teljesen normális reakció, nem kell vele semmit sem csinálni, magától le fog apadni.
Nem hurrogtalak le, de ha úgy tűnt, akkor bocsánatot kérek érte. Csak amit írtál az tényleg teljesen valószínűtlen számomra.
Persze, lehet egy kutya allergiás az oltásra, de mindig minden állatorvos elmondja, hogy ez az oltást követően másfél-2 órán belül jelentkezik. De nem 3 nap múlva.
Ráadásul soha nem pukli formájában. Hanem bedagad a szemhéj, az orr, vakaróznak.
Szerintem minden allergiás reakciónak ilyen tünetei vannak, még az embereknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!