Egyik bull type sem képes normálisan viselkedni?
Miért tépi a pórázt állandóan, meg ugat ficánkol mintha valami rohama lenne az összes bull típusú kutya? Nem hiszem el, hogy csak a mi környékünkön van ez, mindenhol ezt látom kb. Nekem is van kutyám de nem csinál ilyeneket,mondjuk ő nem bull típus, de egyszerűen nem értem hogy miért ilyen az összes olyan kutya, nálunk leginkább staffordokról beszélek.
De itt egy videó amit találtam, elvileg egy kiállítás, a nyertes kutyáknak nem kéne jól szocializáltnak lenni és normálisan viselkedni pórázon? Konkrétan 1:32 nél majdnem fejbeharapja a bírót!
Nekem is van egy Daddym és egy Juniorok - vagyis Nálam Denis és Denis-Junior , azaz DJ
🙂😀♥️
Az általad linkelt kiállításon ADBA pitek vannak, bennük még mindig megvan az a gameness, ami hozzájárul ehhez a viselkedéshez. Ez nem a gazda hibája, hanem egyrészt genetika, másrészt ez is az elvárás tőlük, ezek a kutyák pontosan emiatt nagyon jó sportkutyák. A 3. által linkelt videón pedig AKC amstaffok vannak. Ugyan a két fajtának ugyanaz az eredete, illetve ha jól tudom, még mindig vannak olyan kutyák, akik az ADBA-nál pitként vannak törzskönyvezve, az AKC-nál amstaffként, de mégis teljesen más a viselkedése a két fajtának sok esetben. Sok amerikai pit-es mondja, hogy a két fajta gyakorlatilag olyan, mintha ugyanazon fajtának a munka/sportvonaláról és a kiállítási vonaláról beszélnél.
Az, hogy a lakótelepi szapis bullok miért így viselkednek, megint más kérdés. Lehet, hogy bennük is megvan az a drive, ami a tk-s pitekben (bár erősen kétlem), de a gazda ezt szeretkével nem tudja kezelni, de az is lehet, hogy simán csak sz.rtak a nevelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!