Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák miért olyan gyorsak?

A kutyák miért olyan gyorsak?

Figyelt kérdés
Nagyon gyorsak

2021. febr. 7. 01:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%
10. A versenyagarak futnak MAXIMUM 70 - el. Nagyon kétlem, hogy akár te, akár a mudid gyorsabban ment 40 - nél.
2021. febr. 9. 15:36
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Kétled, de én meg ott voltam és mértem a sebességet. A versenyagár versenypályán futott, ez a mudi meg a Börzsönyben lefelé a dombon :)
2021. febr. 9. 16:56
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Indul az indokolatlan lepontozás, mindenkinek meggy a piros :)
2021. febr. 9. 16:56
 14/17 anonim ***** válasza:
39%
12. Mivel mérted? A decathlonos sebességmérővel, amit ha három miliméterrel közelebb szerelsz fel a kerélagyhoz, akkor 30 - cal többet mér? Így én is menőztem kölyökkoromban az osztálytársaimnak, csak ez addig működött, amíg nem jöttek melletem és az övéjük full mást mutatott.
2021. febr. 9. 20:58
 15/17 anonim válasza:
A hal vajon miért úszik...
2021. febr. 11. 14:03
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

#14: tegyük fel, hogy nem volt pontos. Tegyük fel, hogy ebben a kötekedésben igazad van. Még ha nincs is, de csak tegyük fel.

Gondolkozz picit - lehet menni fog, bár kétlem - hogy mi volt az eredeti kérdés: gyorsak a kutyák feltételezés van a kérdésben és azt kérdezi, hogy miért. Erre a te válaszod az, hogy nem gyorsak?

Mi lenne, ha a végtelenségig tartó és esztelen kötekedés helyett próbálnál értelmesen kommunikálni, mint egy emberr és kivennéd a seggedből a fejedet?

Fél napot töltöttem azzal, hogy pontosra állítsam be a km órát és a módszer abból állt, hogy 1: lemértem a gumi kerületét terhelés nélkül, full terheléssel és közepes terheléssel. Ezt milliméterre meg tudtam mérni, 3-3 mérés, hogy a hibát és a szórást minimalizálni lehessen. Kellenek a méréselméleti magyarázatok, hogy így miért pontos? Ezek után beállítottam sebességmérőt úgy, hogy a középértékhez legközelebb álljon, 20%al menjen a teljes terhelés irányába, tehát sima úton kevesebbet, terepen meg pontosabban mutasson. Az óra egy cateye óra volt. Viszonylag klasszisokkal megbízhatóbb, mint ezen oldalon a válaszadók. Ezek után 100 és 500 méteres távot kimértem rendőr haveromtól kölcsön vett távolságmérővel. Itt csak két, oda-vissza mérést csináltam. Majd megnéztem, hogy a távolságot jól méri-e a bringa. Ezek után igazítottam a beállításon és kész is volt a pontosság.

Igazából maga a feltételezése egy olyan gec1 módon irritáló embert takar, hogy itt meg is lehetne szüntetni a kommunikációt, de mivel szánlak is, és sajnállak teljes őszinteségből, hogy mekkora tudatlan gyökér vagy, ezért leírtam, hogy miként kell beállítani egy sebességmérő órát. Nos, amikor ezt csináltam 10 éves voltam és már többet tudtam a matekról, mint te valaha is fogsz.

A kutyámat 70-150 km-es terepen töltött bringázásokra vittem el és többször teljesített ekkora sebességet és végig bírta a hosszú távot is.

Ezek alapján nem nevezném lassúnak a kutyát úgy, ahogy egyesek itt teszik mindenféle logikus magyarázat nélkül.

2021. febr. 11. 14:32
 17/17 anonim ***** válasza:

"Gondolkozz picit - lehet menni fog, bár kétlem - hogy mi volt az eredeti kérdés: gyorsak a kutyák feltételezés van a kérdésben és azt kérdezi, hogy miért. Erre a te válaszod az, hogy nem gyorsak?"

Az eredeti kérdésre már válaszoltak sokan, minek írjam le mégegyszer ugyanazt? Én nem is válaszoltam a kérdésre, azt nem én mondtam, hogy nem gyorsak. Jó lenne tisztázni kivel vitázol. Nehéz úgy értelmesen kommunikálni, ha nevetségesen magas számokat mondasz, mert nem feltételeztem, hogy komolyan gondolod, ezért elszórakoztam a dolgot.

"Igazából maga a feltételezése egy olyan gec1 módon irritáló embert takar"

Tehát pszichológus is vagy, jó tudni. Remek, hogy így meg tudod fejteni az embereket ;) . Vagy csak annyira felhúztad magad ezen, hogy szalmabábot készítesz, aminek jól megmondhatod a magadét? Amúgy nem tudom, hogy ezüstkanállal a szádban születtél e, de elég érdekes, hogy így szívedre veszed, ha valaki megkérdőjelez.

"és sajnállak teljes őszinteségből, hogy mekkora tudatlan gyökér vagy, ezért leírtam, hogy miként kell beállítani egy sebességmérő órát."

Xarul nézne ki a világ, ha a tudatlanságot az definiálná, hogy ki hogyan tud beállítani egy sebességmérőt. Örülj magadnak, hogy ennyire értesz egy teljesen marginális, geek dologhoz, de ez még korántsem jelenti azt, hogy nem tévedhetsz.

"Nos, amikor ezt csináltam 10 éves voltam"

Gondoltam, mint amikor a Misike látta az apuka kamionján, hogy kilencszázzal megy. Egy tíz éves gyerektől ez a sebesség mégnevetségesebb.

"és már többet tudtam a matekról, mint te valaha is fogsz."

Soha nem szerettem a matekot, ebben valószínűleg igazad van, viszont a biológia közel áll hozzám, ami nem elméleti tudomány. Ezért mondom, hogy kötve hiszem, hogy a mudiddal te hetvennel mentél.

"A kutyámat 70-150 km-es terepen töltött bringázásokra vittem el és többször teljesített ekkora sebességet és végig bírta a hosszú távot is."

Attól még nem lesz agár a mudidból, hogy sokat futsz vele.

Nézzünk egy kicsit ki a saját egónkból:

- Egy montis megy maximum olyan 48 - at lejtőn lefele terepen.

- Hivatalodan a világ leggyorsabb versenyagara futott 68 km per órát.

- Más nem hivatalos források szerint egy ausztrál agár tartja a rekordot 80 km per órával.

- Egy agár 75 centi marmagasságú is lehet, a mudi olyan 43 cm.

- Egy bizonyos lejtés után már mindegy, hogy lejtőn megy, mert a lábait egy ponton túl nem tudja olyan gyorsan mozgatni, hogy azok alatta maradjanak futás közben, magyarul felbukik. Minél rövidebbek a lábai, ez annál előbb következik be.

2021. febr. 11. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!