Hogyan etessek egy kölyök kutyát?
12 hetes rottweilerről lenne szó. 1 hete hoztam el, a második napon elkezdett fosni, majd kb másfél nap alatt elmúlt neki. Most este megint elkezdett fosni. Kb 15-20 percenként jön belőle egy adag. Kb 3 szor fosott eddig most este.
Az előző alkalom óta csak száraz tápot eszik nagyrészt, hogy megálljon neki a fosás.
Kb 8 kg os a kutya. Kölyök kutya tápot vettem neki, most hirtelen nem tudom milyent, de 1100 forint volt kilója. 4 kilós zsák. Adagolásnak az van ráírva hogy 1-4 hónapos korig 7-10 kg közti kutya 285-380 grammot kaphat egy nap. Én kimértem neki ezt a 40 dkg ot, hogy ettől többet semmiképpen nem kaphat egy nap. Kb felét ette meg ma ennek a 40 dkg os adagnak. Nem gondolnám hogy túl etetem.
Kb 4 alkalommal ehetett ma. Mindig viszonylag keveset, egyszerre 1 marékkal kb. Tehát nem az van hogy elé raktam a 40 dkg ot. Csak kimértem egy külön edénybe, hogy max ennyit kaphat egédz nap. Féreghajtótól foshat e? Miért foshat?
Hirtelen táp váltás.
Keverni kellett volna az új tápot azzal a táppal amit a tenyésztőnél evett.
Kb. 3 nap és elmúlik a fosás, addig mondjuk rizst is kaphat.
A roti nem csivava jatekkutya. 11 hetesen mar megeszi a nyerscsontot is.
Szerintem a tappal van gond. Barfos kutyanal nem hallottam meg fosasrol.
Jo a barf, de azert nem kell tulozni, nem csodaszer az sem mindenre. Attol meg, hogy nyersen eszik a kutya, igenis lehet hasmenese, foleg ha mondjuk szarul allitod ossze az etrendet veletlenul.
Nem tudom egyebkent mi lehet a baj, de en azert elvinnem allatorvoshoz. Ilyen pici kutyanal veszelyes a hasmenes.
Ha nem is a BARF etetést alkalmazod.
Ebben a korban nagyon fontos a minőségi táppal való etetés. Az ásványi anyagok,a vitaminok,a csontok megfelelő erősítése nagyon fontos egy ilyen kicsi kutyának.
Mivel, hirtelen tápot váltottál, ezért megy a hasa a kutyának.
Rizs+répa összefőzve nagyon sokat segít a kutyus pocakjának. Egy jó 2 napig 3x adj neki egy jó 200-250g-ot.(elosztva 3 étkezésben)
Az a baj, hogy az olcsóbb tápok, sajnos többet ronthatnak mint segítenek.
Jobbulást neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!