Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit etessek egy kölyök kutyával?

Bl.Anna kérdése:

Mit etessek egy kölyök kutyával?

Figyelt kérdés
Leírnátok hogy 8-? hetes korig milyen tápot etessek vele meg még utána? A Pedigree tápok jók? Kezdő vagyok ebben de a jövendőbeli kutyámnak mindent megszeretnék adni. 4 éve erre gyűjtögetek és elég sok pénz jött össze, de nyáron szeretném a kiskutyát és mivel itt lehet hogy vannak szakértők ezért gondoltam megkérdezem. ELŐRE IS NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!

2015. jan. 20. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is, a kutyát 8 hetes kora előtt nem is lehet elhozni az anyja mellől, ezt törvény írja elő.

8 hetes kora után kölyök tápot kell kapnia olyan 8-9 hónapos koráig:

Chappi, Pedigree, Darling, Friskies stb. - ezek a nagyon gagyi tápok, felejtsd el őket.

Ami szerintem nagyon jó, az az Orijen és az Acana, de ezek elég drágák.

Amúgy kistestű, vagy nagytestű lesz a kutyus?

2015. jan. 20. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A Pedigree csak bezacskózott szemét! Ha azzal etetsz legfeljebb annyit érsz el, hogy a kutya emésztése tönkremegy és nem is kapja meg a megfelelő tápanyagokat! És amellett, hogy gyakorlatilag csak állati hulladék és gabona van benne, rohadt drága.

Mindig nézd a tápok összetételét! Az Orijen, Belcando, Taste of the Wild, Real nature tápok például nagyon jók. Ennél talán valamivel gyengébb minőségű tápok, de olcsóbbak is a Brit, Josera, Eukanuba, Pro Plan. És még van vagy ezer táp. Én a Brit Care-t szerettem a legjobban, a kipróbált kb. 10 táp közül az én kutyámnak az vált be a legjobban.

Vagy ha érdekelnek az alternatívák, nézz utána a BARF és a PREY etetésnek. Magasan ezek a legegészségesebbek a kutyának.

2015. jan. 21. 00:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Tudom nem lehet még elhozni, csak félre írtam. Amúgy egy magyar vizslám lesz nyár elején.
2015. febr. 1. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a tenyésztőt, mivel eteti ő a kölyköket, először célszerű lenne azt adni neki, majd fokozatosan átállni másik tápra. A hirtelen váltás hasmenést okozhat!

Szaporítótól ne vegyél! Vagyis akik az OLX-en, kiskutya.hun, stb oldalakon árulnak 20-30 ezerért kutyát, ne vegyél tőlük, mert azzal a szaporítást támogatod! Kennelből, tenyészengedéllyel rendelkező tenyésztőtől, szűrt tenyészkutyától származó kölyköt vegyél csak meg, aminek az ára nem annyi, amint fentebb írtam!

2015. febr. 1. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!