Hogyan tanítsam meg a kutyámat, hogy ne piszkoljon rá a virágokra vagy fákra sétálás közben?
Szólj rá, ha nagyon elkezd ott szaglászni, én azt mondom, hogy tovább, előtte nyílván megtanítottam nekik, hogy mit is jelent :)
Fákra nem értem, hogy miért ne pisilhatna, virágokra és házfalra/kerítésre tényleg prosztóság, de egy fának nem lesz baja.
Én a 11 hetesen hozzám került kanomnak folyamatosan tiltottam azokat a helyeket szagolgatni, ahol tudtam, később jelölni akarja majd. Elhúztam a pórázzal onnan és mondtam, hogy NEM!
Lakótelepen élünk, így sok helyen az ablakok alatt bokor, miegymás van. Ha oda akart szagolgatni, ott ment a ---kert, nem!
A parkoló autók mellett simán elmegy ma már. Ha virág, bokor szagolás indul, elég a KERT szót használnom.
6 éves már. Azért időnként megerősítem a tiltást a nem szóval.
Úgy értettem, hogy kakál, nem csak pisil.
Nem akarom, hogy valamelyik szomszéd fájára pottyantson. Bár visszaszoktam menni és eltakarítani, de nem mindig sikerül szépen eltüntetni.
"nem mindig sikerül szépen eltüntetni"
Ezt kifejtenéd?
De hat a kutyak igy kommunikalnak egymassal, hogy nyomokat hagynak ... aztan megszaglasszak es valaszolnak az 'uzenetre'. Nehogy mar az utcan is raszolj a kutyadra!? Vagy a szobatisztasagon tul mar van utca tisztasag is?
En meg akkor sem szolok a kutyara ha ugy hugyozza le valakinek az autojat, hogy az illeto benne ul :) Mindig neznek bamban ... en meg csak annyit szoktam mondani "szolj ra nyugodtan" :))) (de mindenki csak nez tovabb bamban)
"Ezt kifejtenéd?"
Viszek műanyagzacskót vagy papírt és kidobom a kukába. De van, hogy ragad és nyúlik, és egyszerűen nem tudom eltüntetni.
(Bocsánat, ha valaki éppen eszik.)
Egyszerűen arrébb húzod ha látod, hogy oda helyezkedik el. Nem is értem mi ebben a bonyolult?
Volt amikor úgy elhúztam a kutyám a betonról, hogy felborult szegény. Pár alkalom után megtanulta, hogy kakilni csak fűre szabad.
ma 07:13
Igen. Van utca tisztaság is. Az ember megtiszteli a másik embert azzal, hogy nem hugyoztatja le a autót, sosem. Nem pisilteti senki ablaka alatt lévő fűre, bokorra, házfalra, kapubejáróra, és még van mit sorolni.
Semmi baja nem lesz a kutyának, ha egy-két méterrel odébb könnyít magán. Van elég hely, ahol az üzeneteiket le tudják tenni a többi kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!