Milyen fajta kutyát? Milyen gond lesz vele?
Anyukámmal úgy döntöttünk, hogy veszünk egy kutyát, ha kitavaszodik. Csak azt nem tudjuk, hogy milyen fajtát. Azt hallottam, hogy a beagle valami kopóféle, és mindig kapar, ás. Nálunk meg füves az udvar... Fehér, bischon bolognese-t megint nem szeretnénk, mert hamar összekoszolódik. A spánielt meg sajnálom, mert ha a füleit nem nyírjuk, begyullad. Nekünk meg nincs mindig időnk szegénykémet nyírni...
Apukám azt mondja, hogy a legjobb lenne egy gombszemű puli, vagy egy német juhász. A német juhász eleve kilőve, mert a szomszédba egy ugyanilyen fajtájú kutya van, és a drótos-nádkerítést hipp-hopp szétszedné, és a 2 kutya szétmarná egymást, meg nagytestű is...
Most csak a fennmaradó egy kutya a puli. Az udvarunk kb. 300 m2, nagy füves résszel. És olyan kutya kéne ami kisebb testű (max. egy combig érő kutyus), nem kapar XD , okos, és magára lehet hagyni, és elfoglalja magát, mikor mi egy kis ideig nem vagyunk itthon.
Apukám szerint a pulit nem kell nagyon tanítani. Apa szerint:
-csengetésre vakkant (elárulom, hogy rossz a csengőnk XD)
-a macskával alszik, megkomál vele
-az idegen macskákat elhajtaná
-csak oda kell rá nézni, azt má tudja a dolgát
Szerintem h ilyen okos legyen, azt tanítani kell.
Kérlek írjatok!!!
Egy 10 éves lány
szerintem nagyon jo valasztas lenne a puli! bar magatol nem tanul meg senki semmit, de az igaz hogy gyorsan tanul, es te meg jarhatnal vele kutyasuliba ami nagyon jo program sok baratot lehet ott szerezni...
de ha nem akartok sok penzert kutyat venni, akkor nezz ezeken az oldalakon korul, gyonyoru fajtatiszta kutyakat tudsz orokbe fogadni....
pumi es a mudi is hasonloan okos elenk kutya mint a puli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!