Milyen fajta kutyát? Milyen gond lesz vele?
Anyukámmal úgy döntöttünk, hogy veszünk egy kutyát, ha kitavaszodik. Csak azt nem tudjuk, hogy milyen fajtát. Azt hallottam, hogy a beagle valami kopóféle, és mindig kapar, ás. Nálunk meg füves az udvar... Fehér, bischon bolognese-t megint nem szeretnénk, mert hamar összekoszolódik. A spánielt meg sajnálom, mert ha a füleit nem nyírjuk, begyullad. Nekünk meg nincs mindig időnk szegénykémet nyírni...
Apukám azt mondja, hogy a legjobb lenne egy gombszemű puli, vagy egy német juhász. A német juhász eleve kilőve, mert a szomszédba egy ugyanilyen fajtájú kutya van, és a drótos-nádkerítést hipp-hopp szétszedné, és a 2 kutya szétmarná egymást, meg nagytestű is...
Most csak a fennmaradó egy kutya a puli. Az udvarunk kb. 300 m2, nagy füves résszel. És olyan kutya kéne ami kisebb testű (max. egy combig érő kutyus), nem kapar XD , okos, és magára lehet hagyni, és elfoglalja magát, mikor mi egy kis ideig nem vagyunk itthon.
Apukám szerint a pulit nem kell nagyon tanítani. Apa szerint:
-csengetésre vakkant (elárulom, hogy rossz a csengőnk XD)
-a macskával alszik, megkomál vele
-az idegen macskákat elhajtaná
-csak oda kell rá nézni, azt má tudja a dolgát
Szerintem h ilyen okos legyen, azt tanítani kell.
Kérlek írjatok!!!
Egy 10 éves lány
kinti kutya
én vok az egyedüli gyerek 10 éves
hát kábé nekem bele férne a 2 órányi séta
de anyukám is mondta h hozzunk a menhelyről
csak az a baj hogy az itteni menhelyen a kutyák kullancsosak
nem értek a kutyákhoz...
köszi
ez félig igaz
A puli egy nagyon jó képességű fajta, családszerető.
És tényleg elvan az udvaron is, bár az egyik ismerősömnek, akinek pulija van, ők úgy tartják, hogy van kutyabejáró, és éjjel általában a lakásban alszik.
Terelő kutya, szóval elég sűrűn ugat. Főleg akkor, ha több ember van körülötte:)
De egy kutya magától semmit nem tud, nem úgy születnek, hogy okosak. A képességeik a meghatározóak, illetve az, hogy mennyit foglalkozok vele.
Magától nem fogja tudni, hogy mit jelent leülni, mit jelent "csöndben maradni"
Nyugodtan menjetek menhelyre, csak utána egyenesen orvoshoz. A kullancsokat kiszedi, kaptok cseppeket a nyakába, amitől nem megy bele több, a főbb kullancsbetegségek elleni oltásokat meg meg szokták kapni a kutyák a menhelyen.
Ha nem így van, akkor az nem menhely, hanem gyepmester, ott már más a helyzet, keressetek menhelyet. Kutyát 15 évre választ az ember, érdemes érte utazni egy kicsit.
igen, ez így van
megnéztem azt az akit
hatalmas kutya!
Golden Retriever. :) Szerintem nagyon jó választás lenne. Könnyen lehet nevelni, barátságos, szép.
Egyébként, amiket leírtál az nevelés kérdése.
Esetleg a menhelyeken is lehetne keresgélni. Azok a kutyusok nagyon hálásak, ráadásul egy életet is megmentesz. :)
igen golden retriver.
Anyukámnak a barátnőjének is ilyen van.
Meséli a barátnő, h egyik nap úgy ért haza, hogy a locsoló rendszer ki volt ásva...
Nekünk is van locsoló rendszerünnk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!