Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kint tartható fajták...

Milyen kint tartható fajták vannak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok túl magas (152 cm/N), szóval a kau, káj stb felejtős részemről. Milyen fajták vannak, amik kint tarthatók és kb husky méretűek?
2021. febr. 2. 11:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%

Ha husky méretű kutyát szeretnél tartani tudatosítsd magadban, hogy lesz testtömege, tehát ha attól félsz, hogy el fog rántani sétáltatás közben pl. a 152 centiddel, akkor ne ilyen termetű állatot válassz. Ha személyes tapasztalatokra nem vagy kíváncsi, akkor egy szimpla Google keresés megoldja a problémád, és mivel te itt tetted fel ezt a kérdést, így ne a válaszadókat hibáztasd, hogy hozzátették ezeket.

Ha úgy lesz megnevelve, ahogy téged neveltek illemből, akkor igazság szerint semmilyen kutya nem való neked. Sokat elárul, hogy a jó tanácsokra sem vagy kíváncsi, holott semmilyen rosszindulat sem volt a válaszokban, amit már mások korábban írtak.

2021. febr. 2. 13:26
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Én 170cm vagyok és 65kg. A kutyám 30kg kb. Ha nagyon akar, úgy elvontat mint egy tollpihét, kb seggen csúsznék utána. De meg lett nevelve, így ilyen egyetlen egyszer csinált életében, azért tudom. Husky méretű, egy husky szerintem simán erőteljesebb nála.
2021. febr. 2. 13:30
 23/35 anonim ***** válasza:
67%
#22 vagyok, több ismerősöm van, akik hölgyek, idősek vagy alacsonyak és akkora kutyákat sétáltatnak, hogy csak lesek. Az egyik pl 3 hatalmas agarat sétáltat, a kutyák darabja legalább 40kg lehet, baromi magasak. A másik egy Újfundlandit sétáltat, néha 2 mopsz társaságában. Van egy idős bácsi aki a lányával felváltva 2 husky-t sétáltat. Ez minde nevelés kérdése, nem a testsúlyodhoz mérten kell kutyát venni.
2021. febr. 2. 13:35
 24/35 A kérdező kommentje:

#19 Nem vagyok agresszív. Pár napja volt egy kérdés, amit olvastam. Ott az illető leírta, hogy mit tudna nyújtani a kutyának. Na ott sem a kérdésre érkeztek javarészt válaszok, amit a kérdező szerintem nagyon nem érdemelt meg, mert ahogy olvastam, ő aztán mindemt beleadott. Szerintem bőven többet, mint aki beszólt neki. Ezek után gondoltam én is felteszek egy kérdést, (mert nálam is tervben van a kutya) de ugy, hogy csak a fajtákat kérdezem, nehogy én is úgy járjak, mint ő. Természetesen nem rohanok egyből kutyáért, ahogy az általatok felsoroltak közül valamelyik megtetszik. Hát, rá kell jönnöm, hogy igen kevés az olyan tag, aki nem kelt konflikust és a kérdésre válaszol, normálisan, mint ahogy illene. Pedig ez lenne az oldal lényege. Továbbra is köszi a normális válaszokat.

Az említett kérdező kérdése:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10934140-mil..

2021. febr. 2. 13:37
 25/35 anonim ***** válasza:
81%
Ha kisebb testűt szeretnél, akkor marad a puli, pumi, mudi, spicc. Az ő bundájuk kinti tartásra is alkalmas, de sok foglalkozást igenyélnek.
2021. febr. 2. 14:02
 26/35 anonim ***** válasza:
12%
A spicc (spitz) nem kinti kutya.
2021. febr. 2. 14:10
 27/35 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem a magasságodtól függ. A legjobb barátnőm ugyanilyen alacsony, neki kuvasza van, ami egy óriás, ráadásul nem is mondható könnyen kezelhető fajtának, mégis elbánik vele. Én meg 175cm/60 kiló vagyok, volt egy utcáról befogadott középtermetű (kb staffordshire meretű) utcamixem, aki az első séták alkalmával majdnem kitépte a karom, akkora erővel húzott, sokszor úgy éreztem magam, mint a Frakk mesében, amikor húzta maga után Kálmán bácsit. Volt benne fél évem, hogy megtanuljon rendesen sétálni, addig konkrétan izomlázam volt a sétáltatástól.

Itt inkább a kutya vérmérséklete és a te nevelési képességeid a mervadóak, meg persze a kutya szőrzete, hogy bírja-e a kinti terepet.

A te paramétereidre én azt mondanám, hogy a juhászkutya fajták közül válogass. A skót juhász és a bobtail pl kifejezetten nyugodtak, de a szőrükre nagyon oda kell figyelni, a skótot mi hetente fésültük, fürdeti viszont elég őket évente egyszer, mivel öntisztító szőre van. A berni pásztor ugyan nagy, de nagyon jámbor fajta. Vagy tudom ajánlani a schnauzereket. (óriás vagy közép) nagyapámnak óriás volt, nagyon nyugis kutykó, simán bírta a kinti tartást, sose volt beteg.

2021. febr. 2. 14:28
 28/35 anonim ***** válasza:
41%

Miért írja mindenki, hogy nem kinti kutya a spicc? Láttátok már spiccet?

Basszus, dupla aljszőrű hosszú szőrű fajta. Ennyi erővel egyik sem az... Simán tarthatóak kint, ismerek párat, 15 fok felett lihegnek, nagyon jól szigetel a bundájuk. Akkor a mudi sem lehetne kint, sőt a németjuhász sem, azoknak még rövidebb a szőre.

Nyilván nem a fél milliós pomerániait fogja kint tartani a kérdező. Van közép spicc is.

2021. febr. 2. 15:04
 29/35 anonim ***** válasza:
69%
Igen, nagy bundája van a spitznek, de társasági kutya, arra tenyésztették, hogy a gazdi mellett legyen, nem kicsapva az udvarra. Ráadásul a kistestű változatai hamar átfázhatnak télen a bundájuk ellenére, mert kicsik.
2021. febr. 2. 15:14
 30/35 anonim ***** válasza:
72%

Pumi, puli, mudi, német juhász, szánhúzó kutyák, csau csau, akita.

Tényleg könnyebb lenne tanácsot adni, ha más szempontot is írnál, mert a felsorolt fajták merőben eltérőek. Viszont a bundájuk és a jellemük alapján mind alkalmas lehet a kinti tartásra.

2021. febr. 2. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!