Milyen kint tartható fajták vannak?
"Csak a fajtákra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy mit ígényelnek."
Oké, csak a kinti tartás egy dolog, ezen kívül még 1000 más dolog meghatározza, hogy ennek a kutyának jó lesz-e veled vagy sem. Meg nem mellesleg neked is vele.
Nekünk is nagy kertünk van, de pl. egy husky lemozgatásához nincs elég szabadidőm.
* Mert minden esélyes fajtát nem ismerek.
Köszönöm annak, aki segít és érti a kérdést.
"#2 Csak a fajtákra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy mit ígényelnek. Természetesen lesz sétáltatva, fárasztva, meleg helye is lesz stb. De a kérdés nem az volt, hogy milyen fajta illik hozzám, hanem hogy milyen fajták vannak" - ÍRTAM FAJTÁKAT is, ha észre vetted volna.
Azért kérdeztem, hogy hol lenne, mennyit tudnál vele foglalkozni mert mindegyiknek más az igénye, de ha te ezt magadra veszed akkor tényleg ott a Google azt keresgél ott. Bocs, hogy segíteni akar az ember leszűkíteni a fajtákat. Téged minősít ez végül is. 🙄
Ahol élek, itt a lakótelepen él egy hasonló magasságú nő egy nagytestű nagy bundás kutyával (kb. akkora bundája van, mint egy szamojédnek, csak barna, és hosszúkásabb a feje, mint a szaminak), már idősebb a kutya, maga a nyugalom szigete, lassan, komótosan sétál, egyébként pedig mentett kutya. Sok környékbeli kutya kedvence egyébként, de nem szereti a gazdi, ha séta közben odaszaladnak, arra ott a futi, ott játszhat más kutyákkal, egyébként legfeljebb a fejét fordítja oda sétánál más kutyákhoz, de nem próbál odarohanni, megy szépen a gazdájával. Nem tudom, hogy már így került-e ide, vagy a gazdi munkája, bármelyik lehet. Szóval nem kell a nagyobb kutyáktól tartani, ők is megnevelhetők.
Egyébként kinti kutyáknál még fontos figyelembe venni, hogy kölyökként nem lehet csak kint, mert akkor még nem elég erős az immunrendszere, és nem elég meleg a bundája, könnyen kihűl, idős kutya nem lehet kint, mert neki meg már nem elég erős az immunrendszere, ha a kutya sérült, akkor sem lehet kint, mert nem tudod megóvni a további sérüléstől, felügyelet kell a gyógyulás idejére.
#16 Wtf? Inkább te vetted magadra. Leírtam, hogy CSAK fajtákra lennék kíváncsi. Ez is nagy segítség lenne. A többi már az én dolgom lesz. Tudom, hogy mindegyiknek más az igénye, de még mindig nem ez volt a kérdés. Az, hogy megköszöntem mindenkinek, rád is vonatkozott.
Szóval továbbra is köszönöm mindenkinek, aki valóban a kérdésre válaszol. Aki meg még mindig nem érti, az ne is írjon semmit. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!