Milyen kutyát szerezzek az udvarom őrzésére?
A kozepazsiai nekem is megtetszett. Kovetkezo olyan lesz. Gyonyoruek. ❤️
90 ezer nem sok.
Ha menhelyit valadztasz,nincs garantalva a vervonal,lehet nem alkalmas hazorzesre.
90 ért csak szapitól kapsz ahol a vérvonal szintén nincs garantálva de az igen hogy lesz egy tonna betegsége, nem lesz stabil idegrendszerű. Sőt valószínűleg beltenyésztett lesz.
33-as ... okos vagy! Latszik ertesz hozza! :)
Nos, az a TENYESZTO akit ajanlottam, egyaltalan nem kokler ... olyan egeszseges a kutyam akit toluk szereztem, hogy meg az orvos is ugy nyilatkozott "bar csak minden egeszsegesnek mondott kutya ilyen allapotban lenne", mert hogy mindenfele szurovizsgalatot megcsinaltattam a kutyan.
Egy ekkora kutyanal nem a kutya megszerzese kerul sokba (90ezer) ... hanem a havi tartasa, ami ennek az osszegnek a tobbszorose/honap :)
A kutyám (munkavonalas németjuhász) 250.000 forintba került. Havi 20-30.000 forintot költök rá. Az állatorvos évi 20.000 forint, a bolha-kullancs elleni védekezés évi 2x 10-10.000 forint.
És akkor még nem esett szó arról, hogy vittük őrző-védőre, kell neki kutyaház (40.000), néha cserélem a táljait, új játékok stb.
A riasztórendszer beszerelése (6 db 360°-os kamera), távfelügyelet, nyitásérzékelők stb, alig volt 200.000.
Szóval én riasztót javaslok kutya helyett, ha csak őrzésre kell.
Arról nem is beszélve, hogy nyílpuskával vagy bármi mással hamar ki lehet iktatni a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!