Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a fülével?

Mi lehet a fülével?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A kutyám még mindig sokat rázta a fejét ezért elvittem dokihoz (megint).

A doki belenézett mind2 fülébe és azt mondta hogy alig lát vmi elváltozást és a váladék is minimális. A bűzmirigyét is kinyomta.

De még mindig ugyanúgy rázza a fejét és a mellső lábaival elkezdte piszkálni a pofáját. És nagyon érzekeny ra amikor megérintem a fülét. Nem nyüszit meg semmi hangot nem ad csak nagyon dönti a fejét.

Már több éve küzdünk a füllgyulladásával de semmi nem segít.

Csak azt nem értem ha tényleg nincs semmi komoly elváltozás akkor miért produkálja ennyire a tüneteket?

Valaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 26. 23:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Gondolom, te vagy az , aki többször is tett itt fel kérdést a kutya fülproblémájáról.

Ezt megelőzően is ajánlották többen is, kérj kenet vizsgálatot a fülből.

2021. jan. 27. 14:10
 12/29 A kérdező kommentje:

Az ételallergiát csak úgy lehet kideríteni hogy mindenféle tápot próbálok mint ami pl.: marhahús mentes, csirkehús mentes stb...

Azt nemtudom csak hogy az allergiát csak ilyen húsok váltják vagy pedig a gabona is. Mert eddig sosem evett olyan tápot ami gabona mentes.

2021. jan. 27. 15:56
 13/29 anonim ***** válasza:
Húha, nem vagyok egy kutyaszakértő. Szerintem allergia lehet. De egy orvos biztosan jobban tudja.
2021. jan. 27. 20:03
 14/29 A kérdező kommentje:

Egyszer már megemlítették az allergiát és most biztosra mentek a bűzmirigyével és kinyomták. Sajnos még ugyanúgy produkálja a tüneteket ezért még a héten vissza megyek vele.

De mivel már az elöző doktitól is kapott mindenféle fülcseppet (atka,gomba,baci ellen) és most a bűzmirigye is kilett nyomva valószinűleg allergia lehet.

Ezért kifogom probálni a Wolf of Wilderness tápot. Ezen belül is a báranyosat.

2021. jan. 27. 20:13
 15/29 anonim ***** válasza:
Értem, remélem megoldódik!
2021. jan. 27. 20:14
 16/29 A kérdező kommentje:

Visszatérve az eredeti kérdésemre.

Én tudom hogy jó orvosok ezért megbízom bennük. Nyilván ha otoszkoppal belenézett a füleibe akkor megtudja mondani hogy milyen elváltozások vannak a füleiben. Ezt onnan veszem hogy aki állatorvosnak tanul az csak megtudja különbeztetni mennyi elváltozás van a fülében. És ott sem mindig ugyan az az állatorvos és akik belenéztek szinte mindig ugyan azt mondták mint a másik. Szoval innen veszem hogyha 2 doki is nagyjábol ugyan azt mondja akkor hiszek nekik.

Én nem akarlak titeket sem kifogásolni azzal hogy azt írtátok hogy inkább vigyem máshová de tényleg ők a legjobbak a környéken.

De akkor ha nem komoly akkor mitől rázza a fülét? Ennyire viszket neki odaben? Vagy a probléma mélyebben van ahova már nem lehet lenézni az otoszkoppal?

2021. jan. 27. 20:42
 17/29 anonim ***** válasza:
Az én kutyámnak úgy volt belső fül gyulladása, hogy a külső hallójárata teljesen tiszta volt.
2021. jan. 28. 07:54
 18/29 A kérdező kommentje:
És a belső fülgyulladást hogyan tudják megnézni? Illetve azt is fülcsepekkel vagy azt már műtéttel kell kezelni?
2021. jan. 28. 08:05
 19/29 anonim ***** válasza:

Mivel a kutya fülcsatorna végén egy U-fordulat van, az állatorvosnak meg kell bizonyosodnia a füldob érintettségéről is. A középfül gyulladása jellemezhetően a dobhártyánál található folyadék vagy viasz jelenléte jellemzi. Ez a vizsgálat fogja az orvost elvezetni annak a megállapítására, hogy a kutyádnak külső, középső vagy belső fülgyulladása van, s ami alapján a megfelelő kezelést fogja eszközölni. Annak érdekében, hogy az állatorvos a helyes diagnózist állítsa fel, szüksége lesz a kutya kórtörténetére is.

Általában a következő információk szükségesek a kutyák tulajdonosaitól;

A tünetek mióta állnak fenn

Mi a kutya jelenlegi étrendje?

Milyen gyógyszereket használ a kutyája?

A kutyád allergiás-e valamire?

Milyen gyakran tisztítják a kutya fülét?

A fülében lévő szőrszálakat levágják?

Mik a legutóbbi tevékenységei?

Volt-e fülgyulladása a múltban? Milyen gyakran?

Amikor az összes szükséges információt megadtad az állatorvosodnak, akkor elkezdi megvizsgálni a kutyád fülét. Az állatorvos megvizsgálja a gyulladást.

A vizsgálat folyamata magában foglalhatja a következőket;

Keresi a gyulladás létfontosságú jeleit, mint a vörösség, a kéreg, a duzzanat stb.

A fülek gyengéd érintése a fájdalom szintjének ellenőrzéséhez

Szövetminták gyűjtése a fülből

A fül- és szövetkultúrából gyűjtött szövetminták vizsgálata

Mélyvizsgálat otoscope használatával

Röntgen és biopsziák, meghatározott szélsőséges esetekben

2021. jan. 28. 23:51
 20/29 A kérdező kommentje:
És az a folyadék vagy viasz szerű anyag a dobhártya előtt van vagy pedig lehet látni otoszkoppal hogy a dobhártya mögött van a folyadék?
2021. jan. 29. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!