8 hetes Westie kutyusom miért csinálja ezt?
Az egy dolog, hogy most nőneg fogai és sokat rág de miért az én lábfejemet?
ha játékaival játszok is vele utána mindig harapdálni kezdi a lábamat.
Ha ráütök egy picit az orrára, hogy nem szabad akkor is csinálja tovább.Ha mégegyszer akkor meg elkezd ugatni.
Többi dologban elfogadja hogy én vagyok a gazdija.
Hát pedig ez hierarchia-harcnak tűnik...
Azt se hagyd, hogy utána ugasson, ültesd le, és dicsérd meg, ha nyugton, és csendben marad.
Ha még utána is izmoskodik :-), akkor finoman, de határozottan a nyakánál nyomd le a földre, és tartsd ott kb. 1 percig, vagy míg meg nem adja magát.
nem fog neki tetszeni, de muszáj, hogy megtanulja, hogy ki az úr kettőtök közt, és ezt most a legjobb letisztázni, míg ilyen kicsi, mert mikor elkezd "serdülni", akkor már sokkal nehezebb bevezetni szabályokat.
nekem anno a könyveimet elhúzta előlem ha tanultam és nem vele játszottam vagy megharapta a kislábujjam. nekem elég volt kétszer határozottan azt mondani hogy nem. viszont volt hogy bedurvult játszás közben akkor énis lenyomtam a fejét, hogy lehiggadjon. most már lassan 2 éves a kisasszony és nincs vele probléma(csak a halott gilisztákba szeret fetrengeni:/)
remélem segítettem.
köszönöm szépen mindenkinek!
sokat segítettetek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!