Labrador szuka: 23kg 51cm a marmagassága 6 hónapos Szerintetek ez /kicsinek / közepesnek vagy /nagynak/ számít?
Nekem inkább soknak tűnik...
Az én labi szukám 59 centi 25 kiló 5,5 éves.
Ne haragudj, de 3-4 km az nem sok...pláne egy kutyának. Az még sétálva is 45-50 perc, futva, mondjuk 20-25.
57 centihez a 34 kiló meg pláne sok.
Az enyém 59 centi és 25 kiló.
Ezt nézve a tiéd majdnem 40%-kal súlyosabb. Az rengeteg. Tegyük fel, h erősebb csontú, de ennyit azért nem számít. Ne haragudj meg, de így látatlanba 4-5 kiló felesleg tuti van rajta, ami az ízületeinek nagyon nem tesz jót - pláne h a labrador nagyon hajlamos a diszpláziára. Ekkora kutyát nem futtatnék hosszú távon (10 km) inkább hosszabb séták, néhány intenzívebb labdás, játékos részekkel és úsztatás.
Nem akarlak megbántani de a te kutyád egy csontkollekció.
Ha megnézel a neten labikról képeket meglátod hogy sokkal zömökebb kutya. Az én kutyám végtagjai 2x ilyen vastagok.
A Doki egy hónapja azt mondta dagadt és ez után lefogyott 5 kilót.
Most mikor legutóbb voltuk azt mondta
"így néz ki egy egészséges labrador"
HA HASONLÍTANOM kéne így néz ki attól eltekintve hogy nem fiú és valamivel hosszabbak a lábai.
De ezekkel a kutyákkal nem is lehet sportolni, vadászni.
Az enyém aktív sportkutya. Nem field trial ősöktől származik (mert azoknak a testfelépítése kicsit más), pusztán jó karban van tartva. Egy kutyának - bármilyen fajta is - legyen horpasza és simogatásnál ki lehessen tapintani a bordáit. Ennek a kutyának nincs horpasza és láthatóan (a nyakán és a mellkasán) sokkal vaskosabb mint kéne. Szomorú h ez a kiállításokon a követelmény. Egy ilyen kutya kondícióban nem tudna végigcsinálni egy egész napos túrát/vadászatot. Én nem viszem kiállításra az enyémeket, csak annyit szeretnék h legyen egészséges - egy elhízott kutya viszont sehogy sem lehet egészséges.
De akkor te tudod...
Te egy kérdést tettél fel, én válaszoltam, h SZERINTEM sok a 34 kg egy 57 cm-s labradornak. Innentől a te döntésed h ezt elfogadod vagy sem. Esetleg linkelhetnél róla képet ugyanígy oldalról ill. fölülről a hátáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!