Fogadott már be valaki örökbe kutyát Magyarorszáról Németországba?
Szerintem keress olyan menhelyeket, akik kapcsolatban állnak német partnerszervezetekkel, akik rendszeresen visznek magyarból németbe kutyákat.
Pár példa: Befogad-lak, Eszkuláp
Svédországban élünk,bár nem menhelyről v sintértelepről,hanem tenyésztőtől,de hozattunk ki kutyust. 2 éve.
Első körben felvettük a kapcsolatot a kiválasztott kutya tenyésztőjével,ezt te is megteheted,csak a sintérteleppel beszélsz. Nyílván ha felhívod őket,már nem fogsz olyan bizonytalan lenni,hogy mit hogy kellene. Mi esetünkben,a tenyésztő utánanézett,milyen plusz oltások kellenek,h svédbe jusson a kutya(volt ilyen) és elkezdte dokumentálni,oltatni. Te esetedben szerintem te járj utána a Németországi követelményeknek. A kutya kiválasztása már nem lesz egyszerű,de a helyedben én bevonnék egy Magyarországon lakó rokont is. Elmondod az elképzeléseid neki,mekkora helyed van,stb majd a rokon segít. Szerintem a sintértelep útlevélben és miegymásban sem fog segíteni,így szintén marad a rokon,barát stb. Ezután pedig mehet ki kutyataxival. Nem olyan bonyolult,pár telefonhívás és átlátható. A legnagyobb fentakadás a kutya kiválasztásánál lesz. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!