Első sport/munkavonalú kutyának mit ajánlanátok?
Most is van két kutyám, de mivel kistermetűek (tacsi, yorkie) és igazából nem is volt velük cél a munka így csak az alapokat tanítottam meg nekik.
Viszont az elmúlt pár évben egyre jobban úgy éreztem szeretnék majd egy kutyát, amivel komolyabban lehet foglalkozni. Bevallom az első nagy ilyen szerelmem a malinois volt de miután jobban megismertem a fajtát rájöttem első munkakutyának nem túl jó ötlet:D
Így az lenne a kérdésem melyik az a fajta amit egy kezdőnek is könnyű kezelni?
Mennyi tapasztalatot kell összeszednem mire egy malinoist képes leszek kezelni? (Bár gondolom ez valamilyen szinten ember függő is.)
Érdemes egy kutyakiképző sulit elvégezni ha komolyabban elkezd érdekelni a téma?
Köszönöm annak aki elolvassa és válaszol!
Csatlakozok a 8-as válaszához.
Azt még hozzátenném, hogy döntsd el, hogy pontosan mit szeretnél. A válaszod alapján, kérdező, csak hobbiból akarsz őv-zni vagy "keresni", viszont így sajnos (vagy talán inkább szerencsére) jó vonalból jó kutyát nem, vagy csak kis esélyjel fogsz kapni. Egy gyengébb ösztönű vagy idegrendszerű kutyával pedig nem biztos, hogy annyira ki fogsz teljesülni a közös munkában.
Döntsd el, hogy akarsz-e komolyan sportolni, versenyezni (ha igen, akkor azon belül az IGP vagy ring vonalat szeretnéd-e). Keress megfelelő kiképzőket, megfelelő csapatot és határozd el magad nyugodtan a mali mellett.
Ha viszont hobbizni akarsz, úgy az ennek megfelelő kenneleket is érdemes inkább megcéloznod.
Lehet úgy tűnt, de nem csak hobbi szinten szeretnék ezzel foglalkozni.
Egyébként is, szerintem a versenyek remek visszajelzések arra, hogy mennyire csinálod jól, amit csinálsz:D
Köszönöm a választ!^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!