Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van biléta a kutyád nyakörvén?

Van biléta a kutyád nyakörvén?

Figyelt kérdés

Akartam venni bilétát, de pofátlanul drágának érzem, és a legtöbb csúnya is. Lakásban lakunk, elszökni nem tud, természetesen chipes.

Nektek van biléta? Hol vettétek? Van haszna?

2021. jan. 13. 08:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
94%

Mi ajándékba kaptuk, talán 2-3000 forint lehetett, ahogy láttam ilyen fressnapf meg ahhoz hasonló boltokban.

Én használom, nyakörvön elfér, sétálni külterületen szoktunk, ott hallom is, ha éppen a hátam mögött van, mert csörög, bennem pedig mindig van félsz, hogy valami baj van, de akkor rajta a biléta, telefonszámommal és még állatorvoshoz se kell majd vinnie, aki megtalálja.

Őszintén 0,00001% rá az esély, hogy valaha igazán hasznát vesszük, de szerintem sosem nulla, bármi történhet.

Ok, hogy lakásban laktok, de gondolom szoktatok sétálni is, de ha nem tetszik, szerintem nem felelőtlenség, hogy nincs.

2021. jan. 13. 08:27
 2/31 anonim ***** válasza:
86%
Nekem van myfamily-s. Én örülök, hogy van rajta, nem árt.
2021. jan. 13. 08:32
 3/31 kicsibarany ***** válasza:
83%

Nem muszáj drágát venni.

[link]

2021. jan. 13. 08:33
 4/31 anonim ***** válasza:
80%

HUF 359.48 40%OFF | Personalized Pet Cat Dog ID Tag Collar Accessories MW001 Custom Engraved Necklace Chain Charm Supplies For Dog Tag Name Products

[link]

Én ilyet vettem, pár száz forintos tétel, és kérheted akár egyedi mintával is, az eladó nagyon rendes, segítőkész és szuper a minősége is.

Egyébként egyszer kell megvenni, így annyira azért nem vészes, Fressnapfban ott helyben gravíroznak is, kb 3 ezer forint az egész.

Vicces sztori egyébként, hogy mi még a kutyát nem, de a bilétát egyszer már elhagytuk egy futtatóban, és aki megtalálta írt nekem sms-t és visszaadta. :D

2021. jan. 13. 08:46
 5/31 anonim ***** válasza:
74%

Van, ez volt az első dolog amit megvettem.

Nem biztos hogy lesz haszna sokáig, de ha egyszer mégis beüt a baj akkor ott van legalább.

Mi is lakásban lakunk, de én lent elszoktam engedni főleg esténként. Ha egyszer elszaladna van rajta biléta. Bilétának köszönhetően hallom merre van. Bilétát mindenki eltudja olvasni, de chip olvasója nem mindenkinek van.

Minden nyakörvén van egy biléta, a julius k9-es hámján meg belülre van ragasztva egy öntapadós centli elérhetőséggel. Mi nagyjából 3000 Ft - ért vettük darabját gravírozva de ennél lehet olcsóbban kapni pár száz forintért is

2021. jan. 13. 08:46
 6/31 anonim ***** válasza:
91%

A fressnapf-ban tudsz választani bilétát, és ott le is graviroztatják neked.

Miénk is lakás kutyus, nehezen tudna elszökni. Chipes, ettől függetlenül van bilétája. Nem sok ember viszi el a megtalált kutyát egy chipleolvasóhoz, sajnos nem sok helyen vannak. Egyszeri költség ez a biléta, tehát az ára nem vészes :)

2021. jan. 13. 08:58
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Igen van,lehet hogy soha nem lesz rá szükség,de ha véletlenül mégis akkor jól jön.Rozsdamentes acél.3 ezer körül volt,de csak egyszer kell megvenni. [link]
2021. jan. 13. 09:00
 8/31 anonim ***** válasza:
67%

Az enyémen nincs. Chipes és ha akarnám se tudnám elhagyni, mert póráz nélkül is láb mellett megy, nem szalad el se macskára se kutyára, nem ijedős és 100%-ig behívható. A nyitott kapun sem megy ki. Szóval nekünk nem kellett.

De ha nektek szügség van rá, akkor nem drága, jó esetben csak 1x kell megvenni.

2021. jan. 13. 09:06
 9/31 anonim ***** válasza:
83%

Van. Sok kutyát találtam már és jutattam haza (egyet végül új gazdához). Többségükön volt nyakörv vagy hám, de biléta nem. Hiába chipesek, ha több óra mire találok chip leolvasót éjjel vagy hétvégén, fél óra alatt haza kerülhetnének. Egyikük a szomszéd utcából lógott meg, mégis 2 órát vendégeskedett nálunk, mert addig senki sem tudott chipet olvasni. Idegen nagytestű kutyát nem lehet nagy élmény állatorvoshoz vinni.

A bilétát bárki le tudja olvasni. Mindegyik kutyám bolhanyakörvén (Kiltix) van, így non stop viselik. Bár remélem nem lesz rá szükség, de tapasztalatból mondom, hogy hasznos. A megtaláló dolgát is nagyban megkönnyíted ezzel.

Biléta Kuckó, Facebookon. Jó áron van (1000-2000ft) és megbízhatóak. Több méretben, színben és formában készítik. Nekünk tőlük van. Elsősorban nem a kinézete a fontos, hanem hogy a célnak megfeleljen, legyen rajta a kutya neve és az elérhetőséged.

Fressnapfban valóban elég drágán adják, de ha neten körbe nézel, biztosan találsz olcsóbban is.

2021. jan. 13. 09:47
 10/31 anonim ***** válasza:
8%

1. Ne hagyd el a kutyad!

2. Legyen benne chip.

3. Bileta mar minek?

2021. jan. 13. 11:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!