Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lenne jobb a kutyámnak?...

Mi lenne jobb a kutyámnak? Maradjon vagy jöjjön velem?

Figyelt kérdés

Van egy közel egyéves kistestu kutyusom, aki bent lakik. Szulieimmel elek es online dolgozom március ota, valamint nagyon keveset mozdulok ki,igy a kutyussal teljesen osszenottunk.

Ugy nez ki tavasszal elkoltozom egy masik varosba, albérletbe. Mi falunk lakunk, nagy kertes házban, sokat van kint a kutyus, de csak en gondoskodom rola.

A kérdésem, akinek van mar tapasztalata, hogy mi lenne a legjobb neki? Ha kiszakitom innen es viszem magammal, ahol egy kis garzonban kell lennie, vagy ha itthon hagyom, kiszakadok az életéből es havonta egyszer-kétszer hazajövök hozza?

Nem tudom mennyire viseli meg a kutyákat,ha egy allando szemely eltűnik az életéből. Nagyon állatbarát vagyok es igazi kis társ ez a kis szőrmok.

2021. jan. 10. 19:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja nem lesz. Nem a házhoz tartozik a kutya, hanem hozzád.Rendszeres napi séta, és egy kis átszoktatás fog kelleni, de rendben lesztek.Főleg,hogy kis testű.

Átszoktatáson értsd: hozzá van szokva, hogy ha kimegy ott a kert. Ott fog egy ideig ülni, hogy ki engedd mire átáll a csak sétára.

Ameddig még kerted van érdemes ezt el kezdeni szoktatni,hogy ajtó nyitódás = nem kert és szabadság, hanem séta.

Tömegközlekedésre is lehet szoktatni, hasznos.

Illetve ha nem jár ki gyakran akkor szocializálás.séta során fogtok kutyákkal találkozni még akkor is ha hajnalok hajnalán mész. Póráz kötelező, ha nem szokja meg akkor szájkosár.

2021. jan. 10. 20:14
 12/23 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom,hogy ennyien válaszoltatok segítő hozza szokásokkal.

Pestre költöznék, biztos nem lenne idom napi többszöri sétára.:( Csak a személyem lenne allando neki.

De persze játekra mindig lenne idom, az könnyebben kivitelezhető.

Sajnos itt is megoszlanak a velemyek. Tudtam, hogy nem Egyszeru a kerdes.

Engem teljesen elfogad, főleg, hogy nonstop vele vagyok. Annyira kis edespofa! Olyan mint egy kisgyerek. Mar próbáltam “anyátlanitan”i. Battyamat megkértem párszor, hogy vigye at magahoz,de nyuszog es kaparja az ajtot,ha vele marad a szobájában. Egybol spurizik vissza hozzam. Ha nagyritkán elmegyek itthonról, akkor az agyamon fekszik es ott var, amig meg nem jövök.

Gondoltam olyanra is, hogy ket hetet velem lenne, ket hetet meg itt a falun. De lehet eszement otlet.

Valaki kérdezte,hogy tulaj engedne e majd, természetesen kutyabarát albiba mennek majd.

Esetleg valaki volt hasonlo helyzetben? Vagy hallott ilyen történetről?

2021. jan. 10. 20:18
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Mi az, hogy nincs idod a napi setakra? Azt a kutyat minimum haromszor-negyszer el kell vinni setalni, ebben lehetnek rovidebb, 5-15 perces egeszsegugyi setak is, de kell benne lennie egy hosszabbnak is, fel-1-2 ora, attol fuggoen, mekkora a mozgasigenye a kutyanak. Az nem eleg egy kutyanak sem, ha te a lakasban eldobod neki ketszer a labdat, arrol meg nem is beszelve, hogy akkor bentre is fog uriteni legtobbszor, na az lesz majd csak a moka.

Sajnos akkor nincs mirol beszelni, otthon kell maradnia.

2021. jan. 10. 20:24
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"biztos nem lenne idom napi többszöri sétára"

ez mit jelent? akkor honnan jött az ötlet hogy vidd magaddal? hányszor és mennyi időre tudnád vinni sétálni?

2021. jan. 10. 20:30
 15/23 anonim ***** válasza:
12%

13.-nak.

Aha...és egy tanuló/dolgozó ember...nem Gyakoris hazudozó, akik napi 2 órában melózik, hanem normális ember, az hol és mikor tudja napi 3-4X levinni??? Tudod, 8-10-12 óra meló + 1-2 óra utazás, bevásárlás.

2021. jan. 10. 20:37
 16/23 A kérdező kommentje:

Koszi 15-os! Szívemből szóltál!

Dolgozó emberként nem tudom ki tudja megengedni a napi háromszori vagy többszöri sétát!

Nagyon szeretem es jol gondját viselem!! Minden kora este elmegyünk egy körre, a többi futkarozast meg az udvaron szokta levezetni.

Vállaltam a kutyát, mert szeretem es itt jo helye van, nem ehez vsgy szenved valahol. Viszont nem szeretem,ha valaki martirkodik. Irtam,hogy faluból Pestre mrnnek, egy gyors tempójú varosba. Nincs autóm, lehet kerületeket kell atszelnem munkából haza es oda. Igy reggeli es esti sétán kivul őszintén ki tudna többet bevallalni?

Ettől nem vagyok rossz gazda. Ezert tettem ki a kérdest, mert azt szeretnem, hogy neki JÓ legyen! Nem tudom mennyire szenved a kutya szeparacios szorongastol, de Pesten egy garzonban ezt tudnám nyújtani.

2021. jan. 10. 20:45
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

Milyen gyakoris hazudozo?

8 oraban dolgozom, van kutyam, es bizony leviszem 3-4x setalni. Annyi, hogy a munkahelyem 10 percre van, ez nyilvan nagy elony, nem kell sokat utaznom.

Hogyan? Reggel korabban kelek, ekkor van egy nagyobb setank is,nem csak 5 perc, mert igy van nyugiban addig amig haza nem erek, ez ugye egy. Delutan hazaerek, rogton seta, ez ugye ketto. Majd pedig este kiviszem meg egyszer, csak egy egeszsegugyire, ez mar harom, plusz lefekves elott is (ejfel korul) gyorsan leszaladunk neha, ez negy, de ez az utolso opcionalis, nincs mindig szukseg ra, alapvetoen vissza tudja tartani sokaig.

Hogy van idom erre? Ugy, hogy akarom, es vallaltam. Ha 10-12 oraban dolgoznek, es nem 8-ban, plusz meg napi 2-3 orat utaznom is kene, akkor nem lenne kutyam, mert nem birnam. Ha lakasban van kutyad, nem teheted meg azt, hogy csak napi egyszer, vagy ketnaponta viszed le, ez van, ezt tudomasul kell venni. Nem azt mondtam, hogy az osszes setank egyenkent 3 orabol all, na az valoban hazugsag lenne :D

A bevasarlast pedig mindig hazhoz rendelem 2 hetente, nem vagyok a magam ellensege, hogy meg ezzel is huzzam az idot. Maximum csak kenyerert ugrok le a kozeli boltba, ez pedig konkretan 3 perc.

2021. jan. 10. 20:56
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, a kutyat napi haromszor le kell vinni setalni es pont. Ha ez nem megy, akkor nem megy. En is Budapesten elek ( 17-es, 13-as voltam), meg lehet oldani. Te kibirnad, ha csak napi egyszer vagy ketszer pisilhetnel, kakilhatnal? Plusz ha a tulaj megtudja (vagy epp megerzi, mert bizony latogatni is fog teged az albiban havi egyszer, ugy szoktak altalaban), hogy a kutyad nem szobatiszta, azonnal repultok. Alap a szobatiszta allat alberletben.
2021. jan. 10. 21:00
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"biztos nem lenne idom napi többszöri sétára"

" Igy reggeli es esti sétán kivul őszintén ki tudna többet bevallalni?" - a 2 az már most többszöri séta :)

ha reggel leviszed és fárasztod is, -nem kell órákra gondolni- amíg haza érkezel addig nyugodtan elvan, pihen. Hazamész délután/kora este 10 percre leviszed amíg pisil/kakil . Késő este meg megint egy nagyobb séta. (így még a 3 is meg lehet) Szabadnapodon, hétvégén biztos több időt lesz foglalkoznál vele.

Másik opció, marad a jelenlegi helyen és nem foglalkozik vele senki. (plusz téged is elveszít)

2021. jan. 10. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
82%

Bp-en sokan beengednek szobatiszta kutyat.

Vidd magaddal,te vagy az elete ertelme. Ne hagyd el. A kutya errol hires,h a gazdajat a sirba is koveti,csak vele legyen.

2021. jan. 10. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!