Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes belevágni...

Szerintetek érdemes belevágni egy újabb műtétbe?

Figyelt kérdés
Bolognese kutyám nyolc éves. Nyáron vettünk észre egy daganatot a talpán. Az első orvos krémet adott rá, nem segített. A második szteroid injekciót, az sem. A harmadik biopsziát csináltatott, ami kiadott valami latin szót (valamiféle daganat) Ugyanaz a rendelő, csak sok orvos van, és mindig máshoz kerül az ember. Ezután megoperálták és elküldték a mintát szövettanra. A szövettan eredménye teljesen más lett, mint a biopsziáé, másfajta daganatot mutatott. Akkor azt mondták ez teljesen normális a biopszia csak 50 %-ban megbízható. Mindennel együtt 120000 Ft-t fizettem. Fél év sem telt el, most az orrán (egészen a hegyén a közvetlenül a fekete rész mellett) jelent meg egy ugyanolyan daganat. Ma vettem észre. Természetesen újra elviszem orvoshoz, de nem tudom, hogy érdemes -e ezt a cirkuszt még egyszer végigcsinálni. Már azt sem tudom elképzelni, hogy egy kutya orrát hogyan kötik be egy hónapra.

2021. jan. 7. 21:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindent erdemes kezelni ami nem termeszetes alkotoresze a kutyanak ... mondjuk lehet kellene keresni valami mas orvost is, aki egy kicsit hozzaertobb vagy alaposabb.

Nalunk is ilyen sokdokis a rendelo es tok zavaro, hogy mindig mas kezeli a kutyat ... ezert ide csak alap dolgokert jarok, kotelezo oltas es ilyenek.

Ha hozzaerto dokira van szuksegem, akkor kimegyek Nagykovacsiba Poor Peter doktorhoz ... tudom ajanlani. Nem lehuzos, megmondja a frankot es eddig mindig tudott segiteni.

2021. jan. 7. 22:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező Még nem is biztos, hogy rosszindulatú daganat van a kutyus orrán, ne keseredj el! Elmondom én hogy jártam. A 4 éves kutyámon volt egy nagy dudor az oldalán, nem múlt el semmilyen gyógyszerre, erre mintát vett az orvos. Rosszindulatú daganat volt a szövettan, elküldött egy onko klinikára itt Pesten, ott ismét mintát vettek, helyben ki is elemezték, kiderült jóindulatú tályog. Sajnos nem is értem, milyen orvosok léteznek, egy kicseszett szövettant így eltéveszteni. Nem mindegy hol csináltatja az ember, egyik helyen daganatos a kutya, már temeted, s aztán szerencsére kiderül, egy mezei gyulladás. Ez az állatklinika Zuglóban van, ők tényleg profik, illetve még itt a neten megkérdeznék egy állatorvost a meglévő szövettani leletedről, szerinte jó vagy rosszindulatú s mennyire agresszív a daganat, ha mégis rossz lenne. Remélem jobban lesz a kutyád!

[link]

[link]

2021. jan. 7. 22:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én anno megmondtam a dokinak, hogy amíg a kutya nem szenved és van 1% esély is arra, hogy meghosszabbítsa az életét, addig próbálja megmenteni bármibe is kerül.

Amikor már mondta a végefelé, hogy már nem sok esélye van és fájdalommal/szenvedéssel járna neki, akkor elengedtem.

Ma is ugyanígy tennék, pedig ő akkor 12 éves volt. Szóval én azt mondom, hogy igen, próbáld meg. Amíg nincsenek fájdalmai, addig tegyenek meg érte mindent. A 8 éves kutya még nem olyan idős.

2021. jan. 8. 07:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapest Zugló ÁHOK. Jobban jársz ha elviszed hozzájuk, ők képben vannak.
2021. jan. 8. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!