Vajon a keverék kutyák tényleg tovább élhetnek,mint a fajtatiszták?
Figyelt kérdés
Van 3 kutyusunk,abból ketten testvérek,2008 vagy 2009 március 14.-én vagy 15.-én születtek,tehát most nemsokára töltik be a 12. vagy 13. életévüket.Az anyjuk rottweiler volt,amihez 8-10 évet írnak a várható élettartamhoz,apjuk labrador volt,amihez pedig 10-12 évet írnak.2021. jan. 6. 20:07
1/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül. A tenyésztőtől kikerülő kutyák pl szűrve vannak különböző betegségekre. Egy keverék alomnál teljesen lutri, milyen kutyát fogsz ki. Van egy nő fbn aki nagyon jól trenírozza a kutyáit, két staff szerű kutyát fogadott be, az egyik süket, és ha jól tudom minkettő diszpláziás (vagy csak az egyik?) étrend kiegészítőt szed hogy ne legyenek fájdalmai és tudjon rendesen járni
2/7 anonim válasza:
A legtovább általánosságban a több generációs keverékek és a szűrt törzskönyvezett kutyák élnek. A rövid életű kutyák azok a fajtajellegű keverékek, őket sok betegség sújtja. Na most a másik hogy minél nagyobb testű egy kutya annál kevesebb ideig él. Egy dán dog pl 9-11 évet él sacckb, míg egy puli 15 évet vagy többet is simán megél. Na most a te kutyád pont fajtajellegű, ha vigyázol rá, minőségi eledelt kap, orvoshoz viszed ha szükség van rá, óvod pl a lépcsőzéstől akkor jó esélyel hosszú ideig lesz hű társad, de így is beüthet valami váratlan, amire nem lehet felkészülni, a te kutyád ilyesmire hajlamosabb.
3/7 anonim válasza:
Nekem eddig 4 kutyám volt.
Tacsi keverék (utcai mix) --10 évig élt, hirtelen agyvérzésr kapott. Addig egészséges volt.
Angol cocker spániel (fajtajellegű) - - 15 évig élt, nem volt beteges egyáltalán!!
Beagle (törzskönyves, tenyésztőtől) - - el kellett altatni 8 évesen...
Jelenlegi kutyám egy mudi (juhásztól van) - - 11 éves, semmi baja, éli világát.
Egy kutyámat kellett elaltatni, amelyik törzskönyves volt. Ennyit erről...
4/7 anonim válasza:
Azért nem mind1 mi miatt kellett elaltatni. A rák pl a fajtatiszta kutyákat is utoléri és ez csak egy a sok közül.
6/7 A kérdező kommentje:
1.,2.,3.,4.,5.:Nagyon Szépen Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
2021. jan. 7. 12:05
7/7 anonim válasza:
Szerintem fajta fügő. De elvileg a fajtiszták sokkal okosabbak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!