Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mentálisan instabil embernek...

Mentálisan instabil embernek milyen kutya való?

Figyelt kérdés
Tesómról lenne szó, egy őrzővédő kutyát akar, mert szerinte majd a jelenlétében csökkennének a félelmei. De szerintem egy ilyen komoly és határozott kutyának legalább olyan komoly és határozott gazda szükséges, mint maga a kutya. Szerintem egy ilyen kutya nem venné komolyan a tesómat. Bár azt meg kell említeni, hogy több kutyát is rehabilitált már menhelyen, tehát a kutyákkal megtalálja a hangot, viszont ha emberek közé kell menni nagyon fél és bizalmatlan. Ha egy séta során a városban ezt megérzi a kutya, nem fog rosszra fordulni minden? Vagy szerintetek tényleg segíthetne a kutya a tesómon?

2021. jan. 5. 02:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem az az elvárás, hogy megvédje. Ő úgy mondta: A puszta jelenléte egy ilyen kutyának akkora befolyással bír, hogy elmúlnának a félelmeim.

Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy ő majd ott retteg a póráz egyik végén és jaj kutyus védj meg az amúgy ártatlan, de számomra ijesztő emberektől.

Hanem, hogy a kutya megnyugtatná, a jelenlétében nem félne semmitől, így ő is erősnek tűnne és tudna koncentrálni. DE én arra gondoltam, mi van, ha mégis valami történik, vagy a kutya tudni fogja, hogy csak vele nem fél, tehát, ha látná/tudná a kutya, hogy ő adja a gazdája biztonságát, nem-e akarná mindentől megvédeni, nem-e ugrana neki akárkinek, amit tegyük fel tesóm tud kezelni, mert ért a kutyákhoz, de akkor is veszélyes lehet, egy rossz pillanat és annyi.

Azt hiszem túlgondolom, de azért kérdem, hogy ilyen van-e. Vagy ha a kutyától normális lenne a tesóm, akkor ennyi, meggyógyult, vagy megérezheti-e a kutya, hogy ez az egész tőle függ és hogy reagálna arra. Na ez a kérdés.

2021. jan. 5. 13:44
 12/16 anonim ***** válasza:
60%
Nem gondolod túl. Jogos az aggodalmad. Nem jó, ha kutyát "használ" ahhoz, hogy elmúljon a félelme; előbb kezelni kellene a problémáját, és ha kutya nélkül is tud stabilan működni, akkor jöhet a kutya - akkor is egy kisebb, könnyen kezelhető jellemű, ami akkor sem veszélyes másokra, ha netán a gazdi valamiért nem tudná kontrollálni.
2021. jan. 5. 13:48
 13/16 A kérdező kommentje:
Annyi mindent próbált már, hogy szinte lehetetlen lebeszélni.
2021. jan. 5. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:
59%
Leginkább semmilyen, ha ragaszkodik a kutyához, akkor meg képzett terápiás kutyát kellene keresnie.
2021. jan. 5. 21:38
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Hàt, ha nem tudod lebeszèlbi, akkornlegalàbb vàlasszon mudit!

Kicsi, okos, szótogadó, adaptív, nagyon kedves, bàtir ès jò örzö-vèdö kutya. Odakap, ha kell!

2021. jan. 5. 21:56
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem jobb választás lenne egy labrador vagy golden retriver. Nagy testűek, de barátságosak és könnyen taníthatóak. Ha kifejezetten terápias kutyát szeretne, akkor szerezhet felnőtt kiképzett kutyát, vagy kölyökként el kezdheti tanítattni. Örző-védő kutyát nem ajánlok, azok megérzik a félelmet és azt hihetik, hogy ők az alphák.
2021. jún. 3. 17:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!