Lehet a kutyának baja túl sok jutalomfalattól?
Figyelt kérdés
Először vittük a kutyánkat sétálni, és vittem magammal jutalomfalat-rudakat is. Útközben néha kihúztam egy-egy darabot a zsebemből, ha ügyes volt, megsimogattam és megjutalmaztam. Csak most olvastam el, hogy testméretéhez és korához képest 5 jutalomfalatot javasolnak neki/nap, én ennek talán a dupláját, ha nem többet odaadtam véletlenül. Kérdésem az volna, lehet ettől valami baja? A csomagoláson nem ír róla semmit, illetve ő sem mutat tüneteket, csak elfáradt a sétától. Köszönöm a válaszokat előre is!2021. jan. 2. 15:19
12/16 anonim válasza:
10es
szerintem úgy gondolta hogy ezután elvárja majd a jutalmat minden kis hülyeségért
13/16 anonim válasza:
Értem én, de ez a megfogalmazás kikészít.😂
Bocsánat.
14/16 anonim válasza:
Persze, hogy lehet, a jutalomfalatok zsírosak, azért szeretik annyira a kutyák.
Egy ismerősöm napi egy zacskó jutalomfalatot a semmiért elosztogatott a kutyájának, 3 hónap alatt 8kg-t felszedett, illetve néha ezen felül kapott még valami rágósabbat, akkor még fosott is.
Ha jutalmazni akarod, akkor használj apró, kisujjkörömnyi falatkákat. Jutalmazáskor nem az a cél, hogy jóllakasd a kutyát.
Egy másik ismerősöm meg túl sokat jutalmaz. Pl forgásra tanítja a kutyát. 1x megkerüli a saját tengelyét és falat. Ezt kb 50x eljátssza vele. Pedig elég volna minden 5. körnél adni neki a falatot. Még jobban is dolgozna.
15/16 anonim válasza:
Hasnyálmirigy-gyulladás, pl. Tele van minden mesterséges cuccal.. nem igazán jó az nekik.
16/16 anonim válasza:
A kutyasuliban apró virslidarabokat kértek erre a célra. Később a házhoz hívható tréner is virslit használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!