Lehet vemhes most?
Csak a tisztánlátás okán: évente-kétévente 1x jovunk le itthon videkre, ilyenkor szokott kapni fogamzásgátló injekciot, amely az orvosunk állítása szerint 4 hónapig véd, mi kb hármat szoktunk itt tölteni. Szóval nem rendszeresen toltuk belé.
Otthon nalunk pedig eselye sincs parosodni, ezert nem volt ivartalanitva, de ezt mar leirtam világosan.
Jovoheten ahogy haza utaztunk, elso dolgom lesz az allatorvosunkhoz menni.
Mégegyszer koszonom a segítőkész valaszokat, minden jót nektek az Uj esztendore!
Nagymamam macskaja kb 15 eve el fogamzasgatloval, makk egeszseges. Szerintem a lenyeg az, hogy minden gazdi TEGYEN valamit a felesleges szaporulat elkerulese erdekeben. Ha egyaltalan nem tart allatot, kiraly.
0 esely a szaporodasra, ezert nem mutteti meg? Remek, az o dontose ez is.
Fogamzasgatlot ad neki, aminek igen, lehetnek karos hatasai? Ok. Hany no el ugyanezzel az alternativaval, mikozben hasonloan karos lehet szamukra is? Rengeteg. Szemelyes ismerettsegemben is van, akinek mar az eletben nem lehet sajat gyereke.
Nekem ivartalanitva volt az egyik kutyam, megis 5 evesen altatni kellett, daganat miatt. Masikat mar idos nyanyakent fogadtam be, epp eleg trauma erte, az utolso lett volna, hogy kitegyem a szervezetet ekkora stressz hatasnak.
Ja es igen, az ivartalanitas soran is adodhatnak komplikaciok. Amit mindezzel mondani akarok az az, hogy nem lehet alapozni semmire es mindenki sajat dontese mit tesz. Mivel a lenyeg a cselekves. Ki amit jonak lat. Es azt senkinek nincs joga biralni, mert ha az illeto lo.aszt sem tenne, azon menne a sapitozas.
Imadom, amikor segitsegnyujtas helyett szemelyeskednek, tamadnak es biralnak valakit az emberek. Itt mutatkozik meg a jellem. Eljen a jellem!
A fogamzásgátlók arra vannak kitalálva, hogy rövid ideig legyenek használva. (Pl.: kolóniáknál, ahol csak sorban tudnak ivartalanítani vagy tenyésztőknél, ha ki akarnak hagyni egy évet), sajnos hosszú távon rettentően ártalmas az állatra.
Mindenképpen az ivartalanítást javaslom
Na már megint a foggátlón megy a vita...
Az én nőstény macskám fogamzásgátlót kapott éveken át (emberit), mert szívbetegség miatt nem lehetett műteni. Orvos írja fel a gyógyszert, nem az ördögtől való. Amit tudni kell, az az, hogy mint minden gyógyszernek (kivétel nélkül) ennek is LEHET mellékhatása. De nézzük sorban.
Ha az állatot ivarosan hagyja a gazdi: daganatok, méh- és emlőgyulladás, az anya állat kimerülése a túlzott alomtól, hiánybetegségek, halál.
Ha az állatot ivartalanítatja a gazdi: elhízás, hormonzavar, viselkedésbeli, idegrendszeri változások, szervi daganatok, műtéti hiba és kockázatok, méh kivétele helyett csak elkötés, halál.
Ha az állatot fogamzásgátlózza a gazdi: elhízás, hormonzavar, daganatok, halál.
Bármelyiket választja az ember, mindegyikben van kockázat. Mint ahogy a fogamzásgátló daganatot okozHAT, az ivartalanítás is okozHAT akár halált is.
Nem értelmezted a szöveget megfelelően, igaz, kicsit elrugaszkodtam. Azért hoztam fel, mert BÁRMI történthet, ahogy a 16os válaszoló is írta a témánál maradva. Mindennek van kockázata és ha ivartalanítva van, soha életében nem kapott fogigátlót, az sem garancia arra, hogy nem pusztul el 1000 másik betegségben.
Ahogy egy fogamzásgátlóval kezelt kutya sem biztos, hogy elszenvedi annak negatív hatásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!