Lehet vemhes most?
Köszönöm!
Nem szerettük volna felesleges műtétnek kitenni, városban élünk, lakásban, kevés kutya "ismerőssel", semmi esély nem lett volna a vemhessegre. Aztán lekoltoztunk videkre par honapra, ahol viszont sajnos rengeteg a kobor kutya, ezért ezt a megoldast valasztottuk. Testvérem ivaros kan kutyájával pedig soha nem számoltam, nem rég fogadta be.
Köszönöm, azt nem tudtam, hogy szuka kutyára is több pozitív hatást gyakorol.
Azelőtt kan kutyám volt, ő az általad is említett okok miatt ivartalan volt.
5, az én szuka kutyám az ivartalanítást követő napon elpusztult. A doktor szabadkozott össze-vissza, de a mai napig nem tudjuk mi történt. Több hasonló esetről is tudok és nem, nem ugyanaz az orvos végezte őket. Ennyi erővel embereket is csonkíthatnánk feleslegesen, hisz akkor egy csomó betegség kockázatát kizárhatjuk.
Félre értés ne essék, igenis tenni kell a felesleges szaporulatok ellen. De ahol ennek kockázata nem áll fenn, valóban felesleges kitenni altatásnak és műtétnek egy kutyát.
8-as,sajalom hogy igy jartal.
Viszont a kornyezetemben en meg hala az egnek egy halalasetrol se tudok, ami az ivartalanitas miatt tortent volna, pedig nem 2 kutyas ismerosom van, hanem eleg sok. Termeszetesen komplikaciok elofordulhatnak, de ha egy varosban, faluban ez tul gyakori, akkor ott valami gond van. A fogamzasgatlo az allatoknal pedig igenis, hogy nagyon megnoveli az ivarszervi betegsegek es daganatok eselyet, ennel meg az is jobb, ha inkabb ivarosan hagyjatok a kutyat,(ha nincs eselye parosodni) bar ennek se vagyok hive. Szukaknal kulonosen erdemes elvegeztetni a mutetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!