Mit tegyek, ha a kutyám nagyon fél a tűzijátéktól, petárdától?
Figyelt kérdés
Most a tűzijátékra kimentünk a kapu elé és elengedtük a kutyust, hogy velünk legyen és ne féljen annyira. Amikor elkezdték a tűzijátékot elkezdett össze-vissza szaladni ezért én felvettem az a kezembe, hogy megynugtassam és mindvégig a nyugodságot próbáltam mutatni. Nem volt baj addig míg a szomszédban nem kezdék el azt a fajta tűzijátékot fellőni amelyik mintha kialudna és amikor felér akkor szétmegy(remélem érthető). Úgy megijedt kettő után, hogy bekakált és mikor letettem akkor össze-vissza szaladt és a falnak bújt.
Mit tegyek, hogy ez ne történjen meg többet?
2020. dec. 31. 23:40
11/41 anonim válasza:
Hát igen nagyon elszomorito hogy direkt nem lehetne, mivel most be is van tiltva erre minden szomszéd löveti. Hát köszönjük nekik.
13/41 anonim válasza:
Németjuhászunk van, ha a helyén van és lődöznek ugat, ha kiengedjük a kertbe oké minden. Máskor is sétáltam vele úgy hogy 100-150m-re lőttek fel tűzijátékot. A lényeg, hogy ne legyen egyedül. Ilyen a miénk.
14/41 anonim válasza:
Nincs betiltva semmi. Vagyis de, a 3-as kategóriájúakat Magyarországon nem lehetett árusítani csak az 1-es és 2-eseket és ezeket is csak magánterületen lehet(ne) ellőni.
15/41 anonim válasza:
szilveszterkor a legtöbb kutya benti kutya
16/41 anonim válasza:
Ja, csak valamelyik bent is ugyanúgy fél.
17/41 anonim válasza:
Az én kutyám benti, mégis félt, remegett szegény, de szerencsére 20-25 percen belül lezajlott az egész.
18/41 anonim válasza:
Az én kutyusom kinti,de szilveszterkor már 6 után beengedjük az előszobába. Így is ugat meg remeg,de ha kint lenne, tuti elszökne vagy egész éjjel ugatna. Írták itt hogy ne simogassuk meg nyugtatgassuk ilyenkor,hát a miénk pont ettől nyugodott meg,meg hogy olyan hangnemben beszéltünk hozzá,mint ahogy amúgy is. A lényeg,hogy ne érezze a nyugtalanságot rajtad se,és tényleg viselkedj úgy,ahogy amúgy is szoktál vele.
19/41 anonim válasza:
Lehet hogy fél bent is, de nem tudja a nagy rettegésben "átrágni" magát a kerítésen és világgá szaladni! Amúgy bent sokkal halkabb ám a tűzijáték zaja mint kint a szabad ég alatt!
20/41 anonim válasza:
persze hogy fél, de legalább nem szökik el. nagyszüleimnek így tűnt el a kutyájuk 2001ben. sose találták meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!