Hol lehet a kutya a házban? Van egy határ, amit nem léphet át?
Nálunk az első emeleten van a konyha, nappali, étkező és a fürdő, majd emelet.
Az emeletre már nem mehetnek fel, se a konyhába, mindkettőt rács védi. A fürdőbe szintén nem igazán mehetnek/mennek, de azt nem védi rács. A kanapéra nem jöhetnek fel. Mindháromnak szobakennelje van, de ritkán szoktuk oda bezárni őket. Éjszakát bent töltik, általában a nappalokat is, kivéve, amikor nem vagyunk itthon. Van kutyaházuk a garázsba, oda szabadon bemehetnek.
Nálunk a kamrán (ahol a kaját tároljuk), és a fürdőszobán kívül bármelyik helyiségbe bemehet, az alsó szinten, viszont fotelre, ágyra, kisszekrényre, kisasztalra, stb. nem ugorhat fel.
Igazából az sem lenne gond, hogyha az emeletre felmenne, de a lépcsőn nem tud úgy felmenni, hogy ne karcolja meg (nem nagyok a körmei), és lefelé sem igazán előnyös pozícióban jön le, ami ugye sérülést okozhat. Így nem mehet fel.
Kistestű kutya, nem rohangál a házban, nem ugat, nem rombol, igazából nyugodtan el van közöttünk, sok vizet nem zavar.
Nekem kuvasz van. Éjjel kint van, őrzi a telket, de nappal sokat van benn. Szeret mellettem lenni. Én is szeretem, ha mellettem van.
Nekem egy régi típusú parasztházam van. A tornácról egy kis előszobába, onnan a konyha-nappaliba lehet belépni, én itt vagyok egész nap, itt az íróasztalom is (otthonról dolgozom). Ide jöhet be a kutya. Bútorokra nem mehet fel, de nem is akar. Hálóba, fürdőbe, kamrába nem mehet be.
Miért kell lepontozni csak azért mert nem jöhet be a házba? Egy nagytesű kutya aki kint van és sáros. Nem szeretném beengedni a házba, mert amúgyis kicsi, és a macska is bent van.
Nem érzi magát rosszul kint. Van egy kennelje is, és kutyaóla is.
HA beteg lenne és feküdnie kéne a melegben beengedném, de alpból nem járhat be. Ezzel mi a baj??
Panel lakás, mindenhova bemehet. Az egyik szobában nem mehet fel az ágyra, fotelra, másikban igen.
Asztalra sem... igazából az nincs tiltva, mert nem is akar felmenni :D (valakinél láttam, hogy írta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!