Házörzésre milyen kutyát ajánlotok a leírásom után?
Szóval.
Elég nagy kertem van. Ő lenne az első kutyám (egy cicám már van).
Mindenképpen kinti kutya lenne így olyan képzelet el akinek nagy szőrű / nem fázós illetve nem teszi tönkre a hideg az izületeit. (házból természetesen a legjobbat kapja majd!szél, nedvesség álló stb)
Szeretném ha külseje tekintélyt parancsolna és csak akkor jöhetnek be mások, ha azt a gazdi megengedi. (pl Kaukázusi)
Illetve fontos tudni hogy nem szeretnék olyan kutyát akinek mozgásigénye túl nagy. Inkább maximum "közepesen aktív" (napi 1-2óra séta) (szóval a németjuhász azért sem jó)
Mindenképpen menhely lesz, de szeretnék fajtajellegűt, ezért lesz majd fajtamentés ahol örökbe fogadunk
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, le leszek pontozva, de hozzánk a telepre azóta nem törtek be (pontosabban nem tudtak semmit elvinni), amióta van rendes kültéri riasztónk és kivonuló szolgálat. 2 nagy dög kutyánk is volt régen, szerencsétleneket minden alkalommal lefújták.
Az éves díja az őrségnek kevesebb, mint 1 kutyának a tápja...
Elso kutyanak en nem javasolnam ezeket..
Nalunk van moszkvai a faluba. Ha nem eros kezu gazdaja lenne hat.. Lennenek bajok az biztos. Kaukázusi ugyanez.
A kuvasz megbolondulhat (nekunk is volt meg gyerek korunkban. Csak ugy nekiment anyamnak pedig napi szinten talalkoztak.) en ugy tudom az vmiert hajlamos erre.
A tobbirol nem tudok nyilatkozni, de szerintem egy oriastestu elso kutyanak nagyon erős. Nekunk nemetjuhaszunk van (ugye nagytestu kutya) de vele is neha nagyon nehez. Tenyleg hatalmas a mozgasigenye.
Egy bernipasztor, malamut, esetleg ha tenyleg oriastestut akarsz bernathegyi.
Az a baj hogy a legtöbb felsorolt kozul amit irtak nekem majdnem mindig az a tapasztalat hogy a neveles a neveles.. De elso kutyanal Te nem biztos hogy tudni fogod teljesen megnevelni meg kutyaiskola mellett sem. De hajra.
De, sajnos simán lemérgezik, lelövik, leszúrják, akármi.
Sajnos ahova be akarnak törni, oda nem elég a kutya. Persze a kutya mindent megtesz, sajnos az élete árán is megvédi a családját, a területét.
Köszönöm a válaszokat! Nyilván értem a riasztó rendszert is,de egy mindenképpen kutyát szeretnék :) természetesen jó a "nagy" kutya is. Nem muszáj óriásnak lennie.
Esetleg káj kutya? Mi a véleményetek róla?
Ahogy az első írta, a pásztorkutyák erre a legalkalmasabbak. De itt az a kérdés, hogy te alkalmas gazdi vagy-e. Mert ezek a fajták kemény, következetes nevelést igényelnek.
A menhelyt én elfelejteném, ha tényleg ilyen fajtákban gondolkodsz, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen előélete volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!