Mi jó egy kutyában? Miért szeretik az emberek?
Néz, liheg, csóvája a farkát és azt mondja: "vaú"
Ennek mi értelme van?
Azt sem tudja a kedves válaszoló, hogy mi az az IP. Csak látott pár CSI vagy NCIS részt...
Amúgy a kérdés nem hiszem, hogy szabályt sért.
Én örülök neki, hogy némelyik ember csak ennyit lát egy kutyából. Valójában mi, akik szeretjük, és értjük őket, tudjuk, hogy ennél sokkal-sokkal többek, és azt is tudjuk, hogy sokan nem érdemelnek meg egy kutyát.
Ha a kérdező nem csak provokálni akar, hanem komoly a kérdés, akkor ő is azok közé tartozhat, aki nem érdemli meg. Ezért nem is magyarázzuk el. Sajnálom, nem tartozol a "bűvös körbe". :)
Az általad felsoroltak közül az alábbiak tesznek egy kutyát értékesebbé, mint amilyen te vagy:
- Néz
- liheg
- csóváJa a farkát
- azt mondja: "vaú"
Megmozgat, eltereli a figyelmet a rossz dolgokról, megnyugtat, lehet vele futni, túrázni, egy kutya tanításával a gazdi is tanul, de van, akinek egyedüli társa a kutya, pl időseknek. Egyébként a saját kutyám a rágcsálót is elkapja, akik olyan helyen élnek, azoknak ez is hasznos lehet, ha ebben ügyes kutyájuk van.
Vakoknak a kutyájuk a szemük. A terápiás kutyák pszichés betegeken tudnak segíteni. Vannak kutyák, akik az allergén anyagot kiszagolják az ételben, és figyelmeztetik a gazdit. Képeznek kutyákat betegség felismerésére.
... stb
Nyilvánvalóan provokatív indíttatású a kérdés.
Én sem vagyok odáig a kutyákért. Egyszer megharapott egy vizsla és azóta egyenesen feszengek a közelükben. Számomra feszélyező lenne az ő feltétlen, ragaszkodó, cuppanós szeretetük. Nem véletlenül tartunk macskákat. Ellenben amikor hallom barátaimat beszélni a kutyáikról, illetve látom a kutya és ember tekintetében azt az ősbizalmat egymás irányába, nem tudok kételkedni afelől, hogy ne lenne jogos az érzelem feléjük.
8-as, te viszont szellemi ÉS érzelmi toprongy vagy.
Én imádom a kutyákat. De mégsem tartok, mert nem lennének számára megfelelőek a körülmények. Pedig tarthatnék, a szeretetet így is megkapnám tőle, az igényeit meg leszarhatnám.
Így kénytelen vagyok beérni azzal, hogy mástól kapok szeretetet (pl. férjem), nem egy kutyától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!